blog-logo

Autostrada Brașov Bacău, întârziată 4 luni

Autostrada Brașov Bacău, întârziată 4 luni

Toate proiectele de Autostrăzi și Drumuri Expres din regiunea Moldovei au întârzieri cuprinse între 3 și 8 luni. Printre ele, autostrada Brașov Bacău. Concluzia a venit după o analiză pe care o face fostul secretar de stat în ministerul Transporturilor, Adrian Covăsnianu.

Cele mai întârziate contracte de proiectare (niciun contract semnat de execuție) sunt pe tronsoane ale Autostrăzii Unirii Târgu Mureș – Iași – Ungheni. Urmează Drumul Expres Suceava – Siret (continuarea A7 până la frontiera cu Ucraina) și pe Drumul Expres Tișița – vama Albița, 8 luni. (n.r. – întârziere la proiectare de 8 luni, la un an de la semnarea contractului pentru tronsonul A8 Târgu Neamț – Iași – Ungheni, anunța în urmă cu câteva zile și Cătălin Urtoi, consilierul ministrului Grindeanu). Întârizată este și autostrada Brașov Bacău, A13.

Alte articole:   Luni începe „Luna curățeniei de toamnă“, la Făgăraș. Programul de colectare a deșeurilor vegetale

Pentru accelerarea proiectelor care riscă să piardă finanțarea prin PNRR și eventual POT, fostul secretar de stat în mandatul lui Cătălin Drulă propune declararea investițiilor de infrastructură rutieră majoră din Moldova drept proiecte strategice și de siguranță națională și descentralizare prin transferul acestora la de la CNAIR Central la Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri.

Autostrada Brașov – Bacău A13

  • Fază proiect: Studiu de Fezabilitate în lucru
  • Stadiu: Întârziere de minim 4 luni de zile (studii geotehnice nedemarate, procedură mediu neinițiată)

„În concluzie întârzierile sunt de la minim 3 luni (A7 Bacău – Pașcani). Până la situația catastrofală de pe drumurile expres Tișița – Albița și Suceava-Siret, unde întârzierile contorizează 8 luni de zile.

Întârzierile, bâlbele administrative și nerespectarea calendarelor asumate pot conduce la depășirea condiționalităților din PNRR. Respectiv construirea celor 378 de kilometri de drum rapid din A7 și A8 până în trimestrul II 2026”, afirmă fostul secretar de stat în ministerul Transporturilor, Adrian Covăsnianu.

Alte articole:   Deschiderea anului universitar 2022-2023 la Universitatea Transilvania
Sursa: CNAIR

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.