blog-logo

Turiști din Brașov, rătăciți pe un drum forestier din Slănic Moldova, ajutați de jandarmii montani

Turiști din Brașov, rătăciți pe un drum forestier din Slănic Moldova, ajutați de jandarmii montani

Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Slănic Moldova au intervenit în sprijinul a două persoane din Brașov. Acestea s-au rătăcit cu mașina pe un drum forestier.

Luni seară, în jurul orei 21.00, o sesizare din partea unor cunoștințe ale celor doi turiști i-a redirecționat pe jandarmii montani pe drumul forestier din Slănic Moldova. Acolo, la o distanță de aproximativ 10 kilometri de stațiune aceștia au fost găsiți.

Turiștii le-au relatat jandarmilor că s-au rătăcit în pădure urmând indicațiile unei aplicații telefonice de localizare. Aceasta i-au condus pe scurtătură către stațiunea Slănic Moldova, unde erau așteptați de niște prieteni.

Masina le-a rămas suspendată intr-un sanț și nu își mai puteau continua drumul fără sprijinul jandarmilor montani. Oamenii legii i-au ajutat să repună mașina pe drum, după care i-au însoțit până au ajuns în staţiune la unitatea de cazare.

Jandarmii montani recomandă turiștilor care vor alege ca destinație zona montană a județului să țină cont de atenționările meteorologice emise. Să se informeze cu privire la starea drumurilor, a traseelor care urmează să fie abordate, să fie echipați corespunzător și să nu plece singuri la drum.

În cazul apariției unei situații de dificultate nu părăsiți zona pentru a nu îngreuna localizarea.    

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.