blog-logo

Directorul OMS avertizează că suntem ″din ce în ce mai orbi″⁣ la transmiterea COVID-19 

Directorul OMS avertizează că suntem ″din ce în ce mai orbi″⁣ la transmiterea COVID-19 

Țările trebuie să continue să supravegheze infecțiile cu noul coronavirus, a spus directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). 

Directorul general al OMS a lansat marţi un apel prin care le solicită ţărilor să continue supravegherea infecţiilor cu noul coronavirus, susţinând că lumea întreagă este „oarbă” cu privire la răspândirea acestui virus din cauza ratelor în scădere ale testării, transmite Reuters, citat de Agerpres. 

„Pe măsură ce numeroase ţări reduc testarea, OMS primeşte din ce în ce mai puţine informaţii despre transmitere şi secvenţiere”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Acest lucru ne face din ce în ce mai orbi faţă de modurile de transmitere şi evoluţia” virusului, a subliniat el. 

Bill Rodriguez, directorul executiv al FIND, o organizaţie de ajutor global ce colaborează cu OMS pentru extinderea accesului la testare, a precizat că ratele de testare au scăzut cu 70% până la 90%, potrivit Reuters.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Avem o abilitate fără precedent de a şti ce se întâmplă. Şi cu toate acestea, în prezent, pentru că testele au fost primele victime ale deciziei globale de a lăsa garda jos, devenim orbi faţă de ceea ce se întâmplă cu acest virus”, a declarat el. 

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.