blog-logo

Expoziția ”Costumele Junilor și hainele românești din Șchei și Brașovechi” se deschide la Muzeul Civlizației Urbane

Expoziția ”Costumele Junilor și hainele românești din Șchei și Brașovechi” se deschide la Muzeul Civlizației Urbane

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale și a Sărbătorilor Junilor din Brașov, patrimoniul cultural al comunității românești din Șcheii Brașovului și Brașovechi se dezvăluie publicului.

Totul în cadrul expoziției ”Costumele Junilor și hainele românești din Șchei și Brașovechi”, organizată la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului din Piața Sfatului nr. 15.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 27 aprilie 2022, ora 17:00. Expoziția va putea fi vizionată în lunile aprilie-mai 2022 la Muzeul Civilizației Urbane al Brașovului.

Brașovenii și turiștii sunt invitați să descopere o parte însemnată a moștenirii culturale brașovene. Hainele românești și portul național al Junilor și locuitorilor din Șchei și Brașovechi. În cadrul expoziției temporare sunt prezentate costume de sărbătoare purtate de Juni. Costume purtate de femeile din Șchei și Brașovechi, precum și recuzita ritualică utilizată în cadrul obiceiurilor și evenimentelor Junilor.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.