blog-logo

Alexandru Rafila: Sigur va fi găsită o soluţie pentru distribuirea iodurii de potasiu

Alexandru Rafila: Sigur va fi găsită o soluţie pentru distribuirea iodurii de potasiu

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunță finalizarea campaniei de informare privind folosirea iodurii de potasiu și dă asigurări privind distribuirea tabletelor. 

Alexandru Rafila afirmă că autorităţile au finalizat campania de informare cu privire la folosirea comprimatelor cu iodură de potasiu. El este convins că va fi găsită o soluţie privind distribuirea acestora către populaţie. 

„Sigur va fi găsită o soluţie pentru distribuirea iodurii de potasiu, dar după desfăşurarea campaniei de informare care este gata şi din punct de vedere video, audio şi aşa mai departe. CNA ne va ajuta să putem să o distribuim pe canalele publice”, a declarat Alexandru Rafila, răspunzând unei întrebări, în cadrul unei conferinţe de presă, marţi după-amiază, relatează News.ro

Antibiotice Iaşi a anunţat din a doua jumătate a lunii martie că a început distribuţia iodurii de potasiu. A produs deja 30 de milioane de comprimate.   

Alte articole:   ANAR: Restricții în alimentarea cu apă în aproape 700 de localități, din cauza secetei 

La sfârşitul lui martie, pastilele ajunseseră la Direcţiile de Sănătate Publică din teritoriu, anunţau autorităţile. Acestea intenţionează distribuirea acestora după realizarea unei campanii de informare, prin intermediul medicilor de familie. Unii dintre aceşti medici au anunţat însă că nu sunt de acord că se implice în distribuirea comprimatelor. 

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.