blog-logo

DSVSA Brașov: De unde se pot cumpăra produse specifice pentru Sărbătorile Pascale 

DSVSA Brașov: De unde se pot cumpăra produse specifice pentru Sărbătorile Pascale 

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, DSVSA Braşov a autorizat temporar zece spaţii amenajate pentru sacrificarea mieilor. Acestea vor funcționa pentru perioada 9-23 aprilie 2022.

Aceste spații  sunt funcţionale  la nivelul fermei cu facilități, astfel încât să fie respectate regulile de igienă, de bunăstare a animalelor și de eliminare a suproduselor nedestinate consumului uman, rezultate în urma sacrificării. 

De asemenea, este asigurată supravegherea sanitară, prin medicii veterinari oficiali, pentru controlul animalelor şi al cărnii. Și în această situație, carnea obținută în urma sacrificării, expertizată sanitar veterinar este marcată cu marca de sănătate rotundă. 

Sacrificarea mieilor se realizează şi în unităţi de abatorizare autorizate sanitar veterinar S.C. ARA VIEW S.A.  şi S.C. BABET PROD COM S.R.L. Aceste abatoare pot presta servicii de sacrificare a mieilor şi a iezilor proveniţi de la crescătorii de animale. Animalel trebuie să provină din exploataţii înregistrate sanitar-veterinar din  zone unde nu evoluează boli transmisibile. 

Alte articole:   Ciolacu: Pilonul 2 de pensii nu trebuie desființat, dar trebuie dezvoltate asigurările private

Carcasele rezultate, controlate sanitar-veterinar, marcate cu marca de sănătate de formă ovală, se pot comercializa în magazine alimentare, măcelării, piețe agroalimentare, supermarketuri, unități înregistrate sanitar veterinar. 

Marca de sănătate se aplică pe carcasele de miel în regiunea  greabănului (între gât și spinare). În cazul ovinelor şi caprinelor, 1 pe una din spete – faţa externăși 1 pe una din pulpe – faţa externă; 

Marca de sănătate atestă că animalele au fost controlate ante-mortem și post-mortem de către medicii veterinari oficiali, iar carnea este corespunzătoare pentru consum. 

Carnea provenită de la mieii sacrificați în gospodărie se va folosi numai pentru consumul familial. 

Nu cumpărați produse de Paști din spații neautorizate!

Pentru a avea Sărbători liniștite și fără evenimente nedorite vă recomandăm să achiziționați alimentele din locuri autorizate / înregistrate, unde produsele sunt supuse controlului sanitar veterinar, sunt etichetate şi se oferă de către producător garanţia siguranţei alimentelor respective. 

Alte articole:   Amenzi uriașe pentru cei care folosesc voucherele sociale în mod necorespunzător   

Producătorii particulari, pot comercializa ouă în pieţele agroalimentare, ouă provenite din gospodării ce sunt înregistrate sanitar veterinar cu vânzare directă. 

Atenție la termenul de valabilitate respectiv data durabilităţii minimale înscrisă pe ou sau ambalaj. ce nu poate depăşi 28 zile după ziua ouatului. 

DSVSA  Brasov recomandă tuturor cetățenilor  să  achiziționeze  carne  şi  produse alimentare pentru Sărbătorile Pascale  numai din unități  şi  spații autorizate sau înregistrate sanitar veterinar. Acestea au la vedere documentul de înregistrare sanitar–veterinară. Sau pot să-l solicite operatorului/ vânzătorului pentru a se asigura de existenţa acestui document. 

DSVSA Brașov asigură consumatorii  că inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranța alimentelor sunt în permanență pe teren în obiectivele sanitar–veterinare. Inspectorii putând fi contactaţi ori de câte ori situaţia o impune. 

Alte articole:   Trageri de luptă cu sistemul HIMARS, efectuate de militarii români, la Cincu (FOTO)

Numerele de telefon sunt afişate la sediul CSVSA-urilor respective Braşov, Codlea, Săcele, Făgăraş, Râşnov, Bran, Rupea. 

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.