blog-logo

Brașovenii își pot spune opiniile cu privire la conținutul ,,Primului Ghiozdan”

Municipalitatea a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind acordarea  pachetului cu rechizite şcolare „Primul ghiozdan”, program în cadrul căruia elevii înscrişi în clasa pregătitoare la unităţile de învăţământ de stat de pe razamunicipiului Braşov primesc, la începutul anului școlar, un ghiozdan cu rechizitele necesare. 

,,Primul Ghiozdan” este un program social, derulat de către Municipalitate începând din anul 2010, care are ca scop prevenirea abandonului şcolar, sprijinirea financiară a familiilor pentru asigurarea rechizitelor şcolare şi pentru a nu se realiza o situaţie de descriminare a copiilor.

Pachetul cu rechizite școlare „Primul ghiozdan” conține: ghiozdan, penar, 10 creioane negre HB, 2 seturi de creioane colorate (24 de culori), două radiere, două ascuțitoare, acuarele, pensule (diferite mărimi), 4 caiete dictando, 4 caiete de matematică, două caiete cu foaie velină, două blocuri de desen A4, planşetă, plastilină, coperți pentru caiete, hârtie glasată, carton colorat, două tuburi de lipici tub, 5 mape plastic A4 cu șină, 100 de folii plastic transparentă protecție pentru documente A4 și un top de hârtie cu 500 de coli.

Acordarea pachetului cu rechizite „Primul ghiozdan” se va realiza de către Direcţia de Asistență Socială Braşov cu sprijinul unităţilor de învăţământ. Pachetele cu rechizite, în valoare maximă de 100 lei, se vor acorda tuturor copiilor înscrişi în clasa pregătitoare la unităţile de învăţământ de stat de pe raza Municipiului Braşov.

Finanţarea acestui program se asigură, anual, din bugetul local.

Proiectele de hotărâre, precum și documentele aferente, pot fi consultate pe portalul www.brasovcity.ro, în secțiunea Consiliul Local/Proiecte de hotărâre – dezbatere publică și pe site-ul Direcției de Asistență Socială Brașov (www.dasbv.ro), secţiunea Informaţii Publice/ Transparenţă decizională/ Anunţuri privind elaborarea proiectelor de Hotărâri de Consiliu Local/ 2022, sau la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, str. Panselelor nr. 23, program cu publicul: Luni, Marţi, Miercuri, Vineri: 08:30 – 15:00 și Joi: 08:30 – 17:00.

Termenul limită până la care brașovenii pot transmite propuneri, opinii și sugestii cu privire la acest proiect de hotărâre este 12 mai 2022, pe adresa Direcției de Asistență Socială Brașov, str. Panselelor nr. 23, pe fax la numărul 0368464083 sau la adresa de e-mail dasbv@dasbv.ro.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.