blog-logo

75% dintre români şi-au renovat locuinţele în ultimul an

75% dintre români şi-au renovat locuinţele în ultimul an

Trei sferturi dintre români (75%) şi-au renovat locuinţele în ultimul an, iar proporţia se va păstra şi pentru următoarele 12 luni, conform unui studiu de specialitate, publicat miercuri, transmite Agerpres.

Datele centralizate de MKOR Consulting şi Registrul Constructorilor relevă faptul că, în medie, românii realizează două lucrări de amenajare pe an. 59% apelează la familie şi prieteni pentru ajutor în realizarea acestui tip de renovare. De cealaltă parte, cei care angajează specialişti (35%) apelează în general la recomandări de la cunoscuţi. Documentarea online este preferată mai degrabă de către tineri.

Pe de altă parte, echipele de muncitori calificaţi şi specialişti sunt cele mai apreciate de către beneficiarii lucrărilor de amenajări. Aceștia obţin cele mai ridicate scoruri de satisfacţie (peste opt din zece puncte). Atât pentru calitatea execuţiei, cât şi pentru ritmul de lucru şi costurile totale.

Alte articole:   Ciolacu: Pilonul 2 de pensii nu trebuie desființat, dar trebuie dezvoltate asigurările private

Trei din patru români plănuiesc să execute lucrări de renovare

Majoritatea românilor (75%) au desfăşurat proiecte de amenajare sau reparaţii în locuinţele proprii în ultimele 12 luni, cu scopul de a reîmprospăta spaţiile, pentru a schimba stilul de design şi a înlocui sistemele electrice, sanitare sau de iluminat. Amenajările au vizat spaţii precum bucătăria, dormitorul şi baia, pentru care beneficiarii au alocat un buget mediu de 6.825 de lei.

Potrivit sursei citate, în următorul an, trei din patru români plănuiesc să execute lucrări de renovare în propriile locuinţe. În schimb, scade numărul proiectelor de amenajare faţă de 2021. De la două proiecte la 1,4 proiecte în 2022, în medie.

Alte articole:   Parcarea pe Transfăgărășan, restricţiontă pentru eliminarea cozilor  

Studiul de piaţă a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 501 respondenţi. Scopul este de a releva obiceiurile generale ale românilor în privinţa investiţiilor imobiliare, a construcţiilor şi amenajărilor. Eşantionul este reprezentativ naţional pe criterii de gen, vârstă (21 – 55 ani) şi distribuţie geografică. Are o marjă de eroare +/-4,5%, la un nivel de încredere de 95%.

Sursa: g4media.ro

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.