blog-logo

Acțiune de ecologizare astăzi, pe dealurile săcelene 

Acțiune de ecologizare astăzi, pe dealurile săcelene 

Copii din câteva clase de la Școala Gimnazială Nr. 4 „Frații Popeea” din Săcele și iubitorii de natură vor participa astăzi la o acțiune de ecologizare pentru o lume mai curată, o viață de calitate și un viitor mai bun. 

Asociația Sport Montan Săcele, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr.4, Salvamont Săcele și Primăria Municipiului Săcele vă invită la o ecologizare pe dealurile săcelene, astăzi, 14 aprilie 2022, la ora 09:30.  

Locul de întâlnire este Complexul Hanul Mureșenilor. 

Primăvara apar ghioceii! Da, e perioada în care zăpada se topește, pământul se dezgheață și începe să crească iarba și să apară florile. Natura se trezește la viață! Totodată este și perioada în care la noi în țară se văd și cele mai multe gunoaie. 

Ne place să mergem pe munte, să alergăm pe dealuri, prin iarbă, prin păduri și să admirăm priveliștea din zare. Ne place să ne bucurăm de mirosul parfumat al florilor de primăvară și de sunetul păsărilor acolo unde urmele de civilizație sunt mai rar întâlnite. Din păcate, pe traseele noastre, fie ca mergem cu bicicleta, fie ca alergăm sau călătorim cu trenul ori mașina ne întristăm de fiecare dată când vedem aruncate în iarbă peturi, doze de bere, pungi întregi de resturi de la ultimul picnic, „munți” cu materiale de construcții, sticle, găleți, cauciucuri pe cursul apelor, pungi agățate de crengile copacilor, haine și lista poate continua. 

Alte articole:   Marius Budăi: Am trei variante pentru recalcularea pensiilor

Ne-am gândit să acționăm! Să nu mai așteptăm minuni din partea autorităților și nici efectul unei educații primite peste noapte sau neprimite de unii locuitori ai acestei țări. 

Gândiți-vă puțin cum ar arăta România dacă macar într-o anumita zi fiecare om ar face curățenie în jurul casei lui, nu vorbim de interior ci de spațiul din afara gardului, in special de spatele casei. Credem că gradul de poluare s-ar micșora vertiginos. Nu mai spunem de obiceiul românilor de a arunca din mașina pe geam sau pe oriunde, fără să conștientizeze impactul pe care îl are asupra naturii. 

Așa a pornit ideea de a organiza o actiune de ecologizare. În ultimi 3 ani am organizat anual un astfel de eveniment numit Saptamana Eco și am strans în mai multe zile dintr-o saptămână zeci de saci de gunoi din paduri si din zonele limitrofe orasului. Anul acest vom organiza pentru moment o zi de ecologizare. 
Astfel îi invităm pe săceleni și brașoveni să ia parte la această acțiune benefică întregii comunităti în speranța că, într-un fel sau altul, mesajul nostru va ajunge la cei care aruncă și îi va determina să își schimbe obiceiul
”, pun organizatorii evenimentului. 

Alte articole:   OMS: Copiii şi adolescenţii sănătoşi s-ar putea să nu mai aibă nevoie de vaccin anti-Covid

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.