blog-logo

Prețul polițelor RCA, limitat la tarifele de referinţă stabilite de ASF. Proiectul, adoptat tacit de Senat 

Prețul polițelor RCA, limitat la tarifele de referinţă stabilite de ASF. Proiectul, adoptat tacit de Senat 

Senatul a adoptat tacit proiectul prin care prețurile la asigurările obligatorii RCA se plafonează la tariful de referință stabilit de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). 

Proiectul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care se propune ca prețurile asigurărilor RCA să fie limitate, pe o perioadă de 6 luni, a fost adoptat tacit de Senat, însă Camera Deputaților este for decizional în acest caz.     

Asta înseamnă că asigurătorii nu vor mai putea majora prețul polițelor RCA după bunul plac, ci vor trebui să se încadreze în tariful de referință. Acum, tariful de referință stabilit de ASF are doar un caracter orientativ pentru asigurători, relatează avocatnet.ro. 

“Asigurătorul calculează o primă de asigurare astfel încât să se acopere toate obligaţiile ce decurg din încheierea contractelor RCA, fără a depăşi valoarea tarifului de referinţă stabilit de ASF”, scrie, mai precis, în proiectul amintit. 

Cu alte cuvinte, asigurătorii nu vor mai putea crește prețul unei polițe RCA peste valoarea stabilită de ASF, pentru acea perioadă, prin tarifele de referință. 

Alte articole:   Lidl România modifică orarul de funcţionare al magazinelor pentru a face economie de curent

În prezent, tarifele de referință nu reprezintă nici tarife minime și nici maxime, ci doar niște indicatori de referință pentru asigurătorii care fac polițe RCA, dar și pentru cei asigurați. Așadar, firmele de asigurări își fac propriile tarife, în funcție de aceste valori de referință. 

Preţuri de referinţă și pentru reparaţiile auto 

Potrivit avocatnet.ro, în curând, cel puțin teoretic, vor fi introduse preţuri de referinţă și pentru reparaţiile auto, ceea ce va face funcțională decontarea directă obligatorie în cazul acestui tip de polițe. 
 
Astfel, toți șoferii vor avea posibilitatea, atunci când sunt victima unui accident, să obțină repararea prejudiciului de la propriul asigurător, urmând ca cei doi asigurători (cel al victimei și cel al vinovatului) să rezolve aspectele financiare între ei. 

Alte articole:   Cantina socială din Brașov, un subiect umflat artificial, pe care politicienii și-au încordat mușchii

Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie să treacă de Camera Deputaților. 

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate