blog-logo

Pătrașcu (PSD) cere stoparea construcțiilor de blocuri pe drumul spre Poiana Brașov

Pătrașcu (PSD) cere stoparea construcțiilor de blocuri pe drumul spre Poiana Brașov

Social-democrații brașoveni spun că administrația USR de la Primăria Brașov doar a promis în timpul campaniei electorale că se va ocupa activ de prezervarea naturii, dar nu face nimic concret în acest sens. Chiar unul dintre sloganurile mult aruncate în spațiul public ne indica aspirațiile candidatului la fotoliul de primar: „Brașovul – Capitala verde a României”. Chestiunile de mediu în care USR-ul dorea declarativ să se implice țineau prima pagină a publicațiilor din Brașov.

„Observ cu stupoare faptul că Poiana Brașov, încă cea mai frumoasă stațiune turistică din România, se transformă pe zi ce trece, dintr-o oază de verdeață, într-o oază de betoane. Pe an ce trece, pe drumul spre Poiana Brașov, dar și în stațiune au răsărit blocuri după blocuri. Atenția primarului Allen Coliban, care s-a dorit a fi un apostol al mediului, se pare că este iremediabil îndreptată către alte lucruri și situații, mai puțin cele care l-au propulsat în funcția pe care acum o deține. Hegemonia construcțiilor, hegemonia betoanelor ia amploare și se pare că nimeni și nimic nu le poate sta în cale!”, spune liderul organizației municipale a PSD Brașov, Lucian Pătrașcu.

Alte articole:   Brașovul, singurul oraș care se vrea cu pretenții din România, dar nu are colectare selectivă

Acesta susține că este nevoie să acționăm cu extrem de multă responsabilitate în ceea ce privește acest capitol foarte sensibil: „Este inadmisibil să ne bucurăm de zece copaci ce apar pe randările proiectului câștigător de renovare a Pieței Sfatului, dar să nu spunem absolut nimic de zecile de arbori ce cad pradă dezvoltărilor imobiliare!”.

Pătrașcu a declarat, într-o conferință de presă, că „este inadmisibil să vorbim cu ipocrizie despre «păduri urbane» care iau locul străzilor din Brașov, și să dăm autorizații pentru construcțiile din Poaiana Brașov în dauna ariilor împădurite. Rezolvăm artificial o problemă, care ne ajută mai mult în termeni de design decât ca funcționalitate, creând în schimb alte probleme, reale, în termeni de mediu. Ca atare, solicit aleșilor locali să ia măsuri urgente atât timp cât situația poate fi remediată. Avem nevoie de un moment ZERO! Construcțiile de blocuri pe drumul spre Poiană trebuie oprite cât încă nu este prea târziu! Nu mai permiteți să apară clădiri rezidențiale în locul copacilor!”.

Distribuie dacă îți place!
  1. Nea Sebi, cat iti da trompeta asta pesedista ca sa ii publici repertoriul? Spune, ca facem cheta si te omenim noi, nu ne mai chinui. Lasa Revolutul, stim ce avem de facut numai sa avem liniste.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.