blog-logo

Județul Brașov, pe harta celor mai mari piețe imobiliare din România

Județul Brașov, pe harta celor mai mari piețe imobiliare din România

Județul Brașov este în topul național al tranzacțiilor imobiliare, în primele trei luni din 2022.

Românii au cumpărat cu 5% mai multe apartamente, case sau terenuri în primele trei luni din acest an față de 2021, arată datele Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) analizate de Economica.net, care a realizat harta celor mai mari piețe imobiliare din România, unde se vând cele mai multe apartamente și case cu terenuri.

Cele mai multe tranzacții s-au parafat în București, acolo unde au fost peste 32.500 de tranzacții, din care 13.000 se referă la unități individuale, adică apartamente, iar peste 19.500 au reprezentat tranzacții cu terenuri intravilane, cu și fără construcții, potrivit datelor ANCPI analizate de Economica.net. 

Bucureștiul este urmat de județul Ilfov, unde au fost tranzacționate aproape 11.500 de apartamente, case și terenuri. Din total, doar 1.866 reprezintă unități individuale, restul fiind tranzacții cu terenuri cu sau fără construcții, iar o mică parte este reprezentată de tranzacțiile cu terenuri extravilane, agricole și neagricole. 

Alte articole:   Ciucă, mesaj de Ziua Internaţională a Vârstnicilor: Vrem să găsim acele soluţii prin care să readucem echilibrul necesar în sistemul de pensii

Dacă cele mai mai două piețe sunt în București și județul care-l înconjoară, cea mai mare piață imobiliară din provincie este cea din județul Timiș, acolo unde au fost parafate 9.080 de tranzacții, și care a depășit județele Cluj și Brașov față de datele disponibile pentru aceeași perioadă a anului trecut, când totalul tranzacțiilor a fost de aproape 8.000. 

În Timiș s-au făcut 3.139 de tranzacții cu apartamente, în timp ce 4.500 s-au referit la terenuri intravilane, cu și fără case, iar aproape 1.500 de tranzacții au fost cele pentru terenuri agricole și neagricole. 

Cine completează topul vânzării de apartamente 

În județul Cluj, situația stă în felul următor: din totalul de 9.011 tranzacții, 2.857 sunt cele pentru unități individuale, aproape 5.400 sunt pentru terenuri cu sau fără case, iar 785 cu terenuri agricole și neagricole. Față de anul trecut, numărul de tranzacții este în ușoară scădere de la 9.502. 

Alte articole:   Controlorii de trafic din Arad care vor dirija aeronavele pe Aeroportul din Ghimbav au început simulările

Brașov este următoarea piață imobiliare în top, cu 8.377 de tranzacții, cu 2.400 de unități individuale. 

În județul Constanța au fost parafate 7.600 de tranzacții în primele trei luni din acest an, din care circa 2.500 pentru unități individuale. 

Județul Iași continuă top 10 al celor mai mari piețe imobiliare cu un total de 6.608 tranzacții, în scădere cu 1.000 de tranzacții față de anul trecut Din totalul realizat în primul trimestru din acest an, 1.747 sunt cele pentru apartamente, iar cea mai mare parte a tranzacțiilor se referă la terenurile cu și fără construcții pe ele. 

Județele Bihor (5.783 de tranzacții), Prahova (4.275 de tranzacții) și Dolj (4.250 de tranzacții) încheie topul 10. 

Alte articole:   AFM a publicat proiectul de ordin pentru înlocuirea becurilor. Ce condiții trebuie îndeplinite

La polul opus, cele mai puține tranzacții se fac în județele Covasna, Caraș-Severin, Sălaj, Călărași și Teleorman. 

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.