blog-logo

Vremea se răcește brusc în toată țara. Temperaturile vor scădea cu peste 10 grade   

Vremea se răcește brusc în toată țara. Temperaturile vor scădea cu peste 10 grade   

Meteorologii anunță că un val de aer polar va cuprinde Europa. În țara noastră, valul de aer rece se va resimți începând de duminică. Va fi cu aproximativ 10 grade mai frig, în funcție de zonă.     

Duminică, vremea va începe să se răcească intens în toată țara, iar probabilitatea de precipitaţii – ploaie, lapoviţă, dar şi ninsoare – va fi ridicată . 

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarea perioadă, iar temperaturile variază foarte mult în funcție de zonă. În nord-vestul țării, temperaturile nu vor depăși 10 grade Celsius, însă în sud și estul țării, acestea vor atinge și 20 de grade Celsius. De asemenea, sunt așteptate și precipitații. 

Alte articole:   Ministerul Finanțelor: Datoria guvernamentală a României, la 50% din PIB în luna mai   

Astăzi, 9 aprilie, temperaturile vor mai crește, ANM anunțând o minimă de peste 10 grade Celsius în majoritatea regiunilor. În Banat, Crișana Maramureș și Transilvania, vor fi în jur de 10-14 grade Celsius, iar pe crestele montane maxim 7-8 grade. 

În cursul zilei de duminică, 10 aprilie, temperaturile nu vor coborî sub 10 grade C. Cu toate acestea, în nordul Moldovei, Maramureș, Transilvania și estul Banatului si Crișanei, în zonele montane, cu greu se vor atinge temperaturi de 10 grade, iar maximele negative vor fi chiar și de -1 sau -2 grade Celsius.   

În restul Moldovei, Banatului, Crișanei și Olteniei, temperaturile nu vor trece de 11-13 grade C. În Muntenia și Dobrogea va fi mai cald, iar maximele ar putea ajunge chiar și la 20 de grade Celsius. 

Alte articole:   MedFest - Festival medieval, în Cetatea Făgăraș

Duminică va ploua în toată țara, cu acumulări de precipitații de până la 10-20 l/mp pe arii extinse, precum și până la 20-50 l/mp în nord, local în centru, în sud și în est.  

În zonele de munte, va ninge, cu până la 2-4 cm/h în nordul țării. 

Intensificările vântului la rafală se vor face simțite și luni, 11 aprilie, în toată țara, cu precădere la munte și în sud și sud-est. Ploile și ninsorile vor continua și în prima parte a zilei de luni. 

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Ministrul Digitalizării: Dosarul cu șină nu va dispărea prea curând în România 

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.