blog-logo

Rafila: Nu distribuim pastile de iod până nu ne convingem că toată lumea a înțeles despre ce e vorba 

Rafila: Nu distribuim pastile de iod până nu ne convingem că toată lumea a înțeles despre ce e vorba 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, luni, că nu vor fi distribuite pastilele de iod fără o campanie de informare, astfel încât să existe convingerea că toată lumea a înțeles despre ce e vorba.    

Alexandru Rafila a spus că doar după campania de informare vor fi distribuite pastilele de iod. 

În cadrul campaniei de informare este realizată o „componentă vizuală” şi un flyer informativ, care va fi distribuit odată cu tabletele de iod.   

„Am lucrat în această perioadă la structurarea campaniei de informare. Nu putem face distribuţia acestor comprimate fără să existe o campanie de informare a publicului privind modul de administrare şi utilizare. (…) E un lucru foarte sensibil şi nu o să facem niciun fel de distribuţie până nu ne convingem că toată lumea ştie despre ce este vorba, pentru că administrarea intempestivă a acestor pastile poate să pună probleme”, a declarat Alexandru Rafila.  

De asemenea, Alexandru Rafila a mai spus că medicii de familie încă nu au fost convinși să se implice în distribuirea iodului către pacienții de pe liste, însă speră că aceștia vor accepta, în cele din urmă și a precizat că „vă asigur că vom găsi cadrul legal care să facă posibilă distribuţia (pastilelor de iod-n.r.) către cetăţeni„.

Alte articole:   Râurile mici din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov, sub avertizare de inundaţii până luni la amiază

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.