blog-logo

Polițiștii au amendat o societate din Brașov și au confiscat 143,24 mc de material lemnos

Polițiștii au amendat o societate din Brașov și au confiscat 143,24 mc de material lemnos

La data de 31 martie 2022, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică Brașov – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu reprezentați ai Gărzii Forestiere Brașov, au efectuat verificări la nivelul unei societăți comerciale situată pe raza județului Brașov, ce are ca domeniu de activitate exploatarea masei lemnoase.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că societatea în cauză deținea într-o singură rampă de exploatare, material lemnos provenit din  trei partizi autorizate, fără ca acestea să fie materializate în teren, conform procedurii legale incidente domeniului silvic.

În continuare, s-a procedat la inventarierea întregii cantități de material lemnos, rezultând un volum de 143,24 mc material, cantitate pentru care nu au fost identificate documente legale de proveniență.

Alte articole:   Spectacole, în această săptămână, la Teatrul ,,Sică Alexandrescu'' din Brașov

S-a procedat la sancționarea contravențională a societății comerciale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, sancțiunea aplicată fiind de 20.000 lei.

De asemenea, a fost dispusă măsura confiscării cantității de 143,24 mc material lemnos, speciile fag și brad, în valoare de peste 63.000 lei, care a fost predată Ocolului Silvic competent.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.