blog-logo

Nu trebuie studii plătite de la buget pentru a veni cu soluții în fața brașovenilor

Nu trebuie studii plătite de la buget pentru a veni cu soluții în fața brașovenilor

Urmăresc cu viu interes dezbaterile care au loc pe marginea uneia dintre cele mai stringente probleme ale Municipiului Brașov, problema locurilor de parcare. Municipalitatea a comandat un studiu pe această temă. Rezultatele studiului au fost făcute publice săptămâna trecută.

Din păcate, studiul acesta nu arată nimic diferit față de ceea ce știm cu toții. Indică în schimb faptul că actuala administrație este incapabilă să găsească soluții viabile, solide și mulțumitoare pentru cetățeni.

În loc să caute singură soluțiile care sunt simple, administrația locală plătește studii peste studii care le spun brașovenilor lucruri pe care le cunosc deja. Bani aruncați aiurea.

În opinia mea, schimbarea regulamentului actual de parcare ar însemna o bucurie imensă pentru cei care locuiesc în localitățile limitrofe, dar „lucrează” în Brașov.

Un procent însemnat de șoferi locuiesc în localitățile limitrofe, la case, dar locul de muncă și unitățile de învățământ unde își duc copiii sunt în oraș, în Brașov. De fapt, cei mai nemulțumiți de lipsa locurilor de parcare între blocuri și de pe străzi sunt aceștia, pentru că ei aleargă mult cu mașina dintr-o parte în alta, dar și angajații firmelor. În general, între blocuri se acoperă cât de cât necesarul locurilor de parcare. Asta dacă nu ar veni și cei din exterior.

Alte articole:   Peste 280 de cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore, în județul Brașov

Doar că, cei care vin din afara Brașovului, își doresc parcări gratuite, cât mai aproape de locurile în care intenționează să ajungă. O parte dintre ei preferă să își lasă mașinile printre blocuri, pe locurile riveranilor, și o altă parte dintre ei parchează mașinile în locuri care nu au destinația de parcare. Totuși, dacă pe lângă locurile ocupate de riverani s-ar crea în proporție de 10-20% locuri și pentru cei din exterior, adică la liber, atunci problema ar fi ca și rezolvată. De exemplu, ar fi 50 de locuri pentru riverani, iar 10-20 de locuri pentru vizitatori, în funcție de disponibilitate și de solicitările zonei. Este simplu de realizat și ar mulțumi pe toată lumea.

Cum se pot obține celelalte locuri la liber? Simplu! Sunt deja unele locuri neplătite, dar și persoane fizice sau juridice care dețin mai mult de 2 locuri de apartament, ceea ce nu este în regulă. Pentru a avea locuri pentru toată lumea, ar fi necesar ca firmele, dar și persoanele fizice, să rămână doar cu 2 locuri de locație, nicidecum 5-6, cum sunt în prezent. Excepție de la regulă ar fi unitățile de alimentație publică. De asemenea, pot fi amenajate noi locuri, încă mai sunt disponibile suprafețe de teren în unele zone.

Alte articole:   Ministerul Sănătății vrea să schimbe condițiile pentru candidații la șefia spitalelor, ambulanței și direcțiilor de sănătate publică

Putem păstra lucrurile simple în problema locurilor de parcare doar acționând inteligent și eficient! Cu toate acestea, pentru brașoveni rămân câteva semne de întrebare, care, cu siguranță, vor fi discutate în cadrul dezbaterii de astăzi, marți, 29 martie 2022, dezbatere la care vă încurajez să vă înscrieți.

Avea departamentul de specialitate din cadrul primăriei capacitatea de a furniza acest studiu? Din câte cunosc eu, da, departamentul de specialitate are această capacitate. Cu toate acestea, Coliban a considerat că departamentul nu are această capacitate, comandând un studiu.

Oferă acest studiu soluții pentru a rezolva această problemă? Din păcate, pentru brașoveni studiul nu indică alte soluții decât cele pe care municipalitatea le-a avut și până acum.

Alte articole:   Tânăr drogat la volan, în Râșnov

Nu am așteptări foarte mari de la actuala administrație că va rezolva această problemă. Pentru că nu există voință politică reală în acest sens.

În schimb, sunt îngrijorat de faptul că studiul acesta va avea chiar efect contrar celui scontat. Mă tem că administrația Coliban va spune că nu se pot face locuri de parcare pentru că ar încuraja fluxuri mari de mașini, ceea ce ar spori poluarea. Mă tem că va juca cu ipocrizie cartea mediului, a aerului curat.

Într-o altă ordine de idei, nu este nevoie de studii plătite de la buget pentru a veni în fața brașovenilor cu soluții simple. Nu trebuie să fii expert ca să gândești logic și cu bun simț!

Pătrașcu Lucian

 • Președinte Organizația Municipală PSD Brașov
 • Subprefectul Județului Brașov
Distribuie dacă îți place!
 1. Eu cand ii zic astuia trompeta pesedista, vreau sa fiu elegant, sa nu il fac prost in fata. Pai bai nene, care esti, „nemulțumiți de lipsa locurilor de parcare între blocuri și de pe străzi sunt” sunt si cei ce locuiesc in oras, nu numai soferii care „locuiesc în localitățile limitrofe” caci si ei „ei aleargă mult cu mașina dintr-o parte în alta”. Si cei ce locuiesc in oras „își doresc parcări gratuite, cât mai aproape de locurile în care intenționează să ajungă” caci in lipsa unui loc de parcare „o parte dintre ei preferă să își lasă mașinile printre blocuri, pe locurile riveranilor, și o altă parte dintre ei parchează mașinile în locuri care nu au destinația de parcare”. Ca nu au UNDE! Pricepi? Pentru ca Primaria a profitat de gaselnita asta si a instituit taxa de smecher. De ce taxa de smecher? Pentru ca in primul rand este inventata si in al doilea rand obligatorie pe deasupra. Apoi, dar nu in ultimul rand, de unde a debitat trompeta, urmatoarele: „pe lângă locurile ocupate de riverani s-ar crea în proporție de 10-20% locuri și pentru cei din exterior, adică la liber, atunci problema ar fi ca și rezolvată. De exemplu, ar fi 50 de locuri pentru riverani, iar 10-20 de locuri pentru vizitatori, în funcție de disponibilitate și de solicitările zonei. Este simplu de realizat și ar mulțumi pe toată lumea”? De unde sa creezi nene locuri de vizitatori cand de exemplu in jurul unui bloc cu 3 scari si patru etaje (adica 60 de apartamente) s-au „amenajat” prin distrugerea spatiului verde 40 de locuri de parcare iar pana la 60 ar mai fi nevoie de inca 20 de locuri? De unde sa amenajezi nene locuri de parcare pentru vizitatori cand de exemplu la aproape toate blocurile nu sunt suficiente locuri de parcare nici pentru aia de locuiesc acolo? Nu ma crezi? Lasa trompeta si du-te nene pe teren si numara-le! Uite, citind prostiile astuia imi dau seama ca avand in vedere nivelul intelectual al asa zisilor alesi este mai mult decat necesar sa se faca studii temeinice chiar si pentru orice nimic. Nu poti lasa la mana edililor nimic, cum ii lasi de capul lor, numai prostii vorbesc. De aia zic, de data asta sunt de acord, cred ca asta e solutia: studii plătite de la buget pentru orice. Orice! La final zice bine: „Nu trebuie să fii expert ca să gândești logic și cu bun simț!” Asa este, nu trebuie sa fii expert, trebuie sa te duca un pic capul, nene.

  Reply
 2. Completare: nu toti suntem membri de partid si haladiti prin institutii ca sa ne comportam in oras ca pe mosia noastra si sa nu raspundem in fata legii, parcand unde vrea _ula noastra. Unii mai suntem si beliti de politai cand lasam cazanele aiurea. Ca numai manevre de luat banul la cetateni stiu asa zisii alesi sa debiteze. Dar pentru confortul nostru, pentru linistea noastra, NIMIC! Zici ca ne-am nascut sa ii votam pe ei si sa ii tinem cu salarii platite din taxele si impozitele date la stat. Plus ca nu le ajunge mocangeala. Mai si ciordesc cat e mandatul de lung. Multi nu stiu sa lege doua vorbe sau sa perforeze biletul pe troleu dar in cateva luni fac lovele de zici ca invart cine stie ce combinatii. Cand colo, nu fac altceva decat sa ia parandaratul. Iar noi daca vrem sa lasam masina civilizat intre doua dungi pe asfalt, o ora, doua, in orasul nostru, la noi acasa, suntem vazuti ca niste nesimtiti care vor moca. Pai orasul asta pe banii cui e asfaltat, liniat, semaforizat, nematurat, etc? Pe banii nostri sau pe banii partidelor? Pe banii cui e facut totul in orasul asta? Ia sa imi arate vreun partid ce isi trimite membrii prin consilii, un metru patrat in orasul asta construit sau amenajat din buzunarul lor. Dar cand zic buzunarul lor, zic banul lor muncit la privat si dat pe o lucrare. Isi iau liber o luna de la suflat trompeta pe la ziare, se angajeaza undeva, ia 2-3000 de lei salariu, se duce pe camp, planteaza ceva si dupa aia zice: ba, daca vreti sa stati la umbra, platiti. Ca partidul prin onor membrii sai au plantat si udat. Nu ban administrat, provenit din taxe si impozite. Ca asa si bunica, daca ii dai pe mana bugetul stie sa „faca” cu banii altuia si dupa aia sa se bata cu pumnul in piept ca „a furat dar a si facut”.

  Reply
 3. Bonus: „10-20% locuri” din „50 de locuri pentru riverani” egal 5-10 locuri nu „10-20 de locuri pentru vizitatori”. La trompeta e usor, la socoteli e mai greu. Zic numa’.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.