blog-logo

Doar discuții asupra traficului intens dinspre Săcele (Tărlungeni) și Sânpetru spre Brașov

Doar discuții asupra traficului intens dinspre Săcele (Tărlungeni) și Sânpetru spre Brașov

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a organizat astăzi o întâlnire având ca subiect accesibilitatea spre și dinspre municipiul Brașov, cu accent pe problemele de trafic existente în zonele de nord și est ale reședinței de județ.

Au fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean, Constantin Todorică Șerban, directorul Direcției  Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Liliana Horga, primarii din Sânpetru, Tărlungeni și Hărman, reprezentanți ai Direcției drumuri județene și servicii publice din Consiliul Județean.

Prefectul Mihai Cătălin Văsii și vicepreședintele Consiliului Județean, Constantin Todorică Șerban, au subliniat necesitatea identificării unor soluții care să asigure accesul la drumurile naționale și județene al locuitorilor din cartierele noi situate în zona periurbană, dar și să descongestioneze traficul auto, în special între Brașov și Sânpetru, precum și în zona Tărlungeni-Săcele-Brașov, fără, însă, a se rezuma la mutarea problemelor de trafic dintr-un loc în altul. 

Alte articole:   Un jandarm montan patrulează pe pârtiile din Poiana Brașov cu snowboard-ul VIDEO

„Este esențial ca, măcar de acum înainte, autoritățile locale să se gândească și la partea de accesibilitate, de mobilitate, atunci când aprobă proiecte de dezvoltare imobiliară, pentru că o dezvoltare haotică generează probleme grave din acest punct de vedere. Considerăm că este nevoie de un parteneriat real și cu efecte practice între Consiliul Județean, Direcția Regională de Drumuri și autoritățile administrației publice locale din municipiul Brașov și din zona periurbană, pentru a identifica cele mai potrivite soluții de fluidizare a traficului și pentru a le pune în practică. Întâlnirea de astăzi este un prim pas, vom avea discuții și cu reprezentanți ai conducerii  Primăriei Brașov – astăzi nu au putut veni, întrucât este convocată ședință de Consiliu Local – cu cei ai Agenției Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, precum și cu reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale din zona periurbană a muncipiului Brașov pentru că, într-adevăr, problemele de trafic sunt foarte serioase și vor continua să se agraveze dacă nu se vor întreprinde măsuri care să ducă la descongestionarea unor puncte nevralgice”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii. 

Alte articole:   Răspunsul unui sistem de Inteligență Artificială la întrebarea dacă, geo-strategic, se justifică un Aeroport la Brașov

Se pare că s-au discutat niste variante de lucru, dar sunt așteptate soluții din partea specialiștilor. Mai mult, ar trebui găsite inclusiv solutii de finantare. Discuțiile vor continua, fiind necesara si implicarea municipiului Brașov, a municipiului Săcele…

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.