blog-logo

Pătrașcu: Propun o legitimație de zi care să coste 5 lei și gratuitate pentru pensionari pe mijloacele de transport în comun ale RATBV

Pătrașcu: Propun o legitimație de zi care să coste 5 lei și gratuitate pentru pensionari pe mijloacele de transport în comun ale RATBV

Brașovul se confruntă de câțiva ani cu un grad ridicat de poluare, fiind în top trei pe țară la acest capitol. În acest context, conducerea administrației locale ar trebui să caute cele mai bune soluții pentru reducerea poluării.

Din păcate, în ultimul an, la nivel local nu s-a întâmplat mai nimic. Printre măsurile care au dat randament în alte orașe din Europa și din lume s-a numărat și achiziționarea autobuzelor electrice și a troleibuzelor, lucru care s-a întâmplat și la Brașov, în urmă cu doi ani. Numai că, nu este destul să cumperi autobuze electrice dacă nu îi și încurajezi/stimulezi pe brașoveni să folosească aceste mijloace de transport în comun și să lase autoturismele acasă.

Alte articole:   Festivalul Cepei Roșii, la Mândra. Vlăduța Lupău și Mihai Teacă, invitați speciali 

Așa cum am transmis și în alte comunicate de presă, consider că este necesară luarea unor decizii la nivel administrativ cât mai repede, care să stimuleze folosirea mijloacelor de transport în comun. Una din măsuri ar putea fi emiterea unor legitimatii de ZI care să coste 5 lei. Cu această legitimație, brașovenii să poată călători pe toate liniile, inclusiv pe linia care face legătura cu Poiana Brașov. De asemenea, ar trebui ca pensionarii din Brașov să beneficieze de gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Să arătăm puțin respect pentru cei care au construit acest oraș. Și așa cei mai mulți au pensii mici, iar banii abia le ajung de mâncare și medicamente. Nu ar fi Brașovul singurul oraș care oferă aceste facilități, altele din România au implementat de mult timp proiecte de genul. Este și cazul orașului Sibiu. De ce nu ar putea face acest lucru și Brașovul?

Alte articole:   Brașovul, singurul oraș care se vrea cu pretenții din România, dar nu are colectare selectivă

Cred că este timpul să încurajăm folosirea transportului în comun prin măsuri concrete, nu prin vorbe și discuții la cafele.

Lucian Pătrașcu

  • – președinte organizația municipală PSD Brașov
  • – subprefect Brașov
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.