blog-logo

Mielul de Paşte, mai scump cu 30% faţă de anul trecut

Mielul de Paşte, mai scump cu 30% faţă de anul trecut

Deşi toată lumea ştie că înainte de sărbători carnea de miel se scumpeşte, anul acesta preţul ar putea să se dubleze până la Paște.

Din cauza scumpirii carburanților, fermierii români au anunțat ca prețul la miei se va dubla anul acesta. Fermierii estimează că un kilogram de carne de miel va costa chiar și dublu față de prețul obținut în prezent și cu 30% mai mult comparativ cu 2021.

Prețul cărnii de miel este de circa 18.50 lei + TVA, însă producătorii din zona Sibiului spun că până de Paște prețul ar putea urca la 40-45 de lei, adică cu circa 30% mai mult decât anul precedent.

Alte articole:   Spitalul Municipal Săcele a deschis Laboratorul de Tomografie Computerizată

Vinovată de această majorare ar fi creșterea costurilor la cereale si carburanți, potrivit Agrointel.

Florin Dragomir, preşedintele Asociației Eco Miorița susține că prețurile vor fi mai mari din cauza scumpirii motorinei şi benzinei, dar și a cerealelor.

” Din cauza scumpirii motorinei şi benzinei şi preţul la carnea de miel în viu va creşte. S-au scumpit şi grâul, şi porumbul, şi furajele, toate s-au scumpit, motorină, benzină, toate au mărit preţurile. Preţul la carnea de miel va fi 40 şi 45 de lei tăiat, carcasă, şi în jur de 20 de lei la viaţă. Aşa preconizăm altfel nu o să putem să ne acoperim cheltuielile de peste iarnă”, a explicat Florin Dragomir.

Carnea a peste 1.000 de miei va fi scoasă pe piaţa din România, dacă vor exista cumpărători, iar dacă românii nu vor putea cumpăra, marfa nu va rămâne nevândută, ci va merge la export.

Alte articole:   Trei minori au ucis un bătrân de 80 de ani pentru o bicicletă

Mieii din ţara noastră sunt la mare căutare în ţările arabe, spre exemplu, acolo unde cumpărătorii consideră carnea din România de foarte bună calitate.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate