blog-logo

Ești prieten cu primarul Coliban? Îți faci hotel în Poiana Brașov. Biserica ortodoxă nu are trecere în fața edilului USR

Ești prieten cu primarul Coliban? Îți faci hotel în Poiana Brașov. Biserica ortodoxă nu are trecere în fața edilului USR

Luni, 28 ianuarie, începând cu ora 13, are loc ședința ordinară a Consiliului Local Brașov. La punctul 39 de pe ordinea de zi, apare un proiect de hotărâre inițiat de primarul Allen Coliban, prin care se solicită votul deliberativului pentru „aprobarea documentaţiei de urbanism P.U.D. – Construire hotel – aparthotel şi împrejmuire teren, în Braşov, Poiana Braşov, Drumul Sulinar – Zona Coliba Haiducilor, beneficiar SPV INVESTMENT S.R.L. prin Ţuluca Ion – Cornel”.

În Poiană se construiește, în Poiana Mică nu se poate

Interesant este faptul că la începutul acestui an, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) a municipiului Braşov nu a avizat în ședința de marţi, 11 ianuarie, mai multe proiecte, de exemplu documentaţia pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) „Aşezământ monahal şi centru de sănătate cu cazare”, str. Poiana Soarelui, din Poiana Mică.

Cererea a venit din partea Arhiepiscopiei Ortodoxă Sibiu, care are sub jurisdicție județele Sibiu și Brașov și care este condusă de ÎPS Laurențiu Streza, arhiepiscopul Sibiului și mitropolitul Ardealului. Arhiepiscopiei i s-au solicitat mai multe documente justificative și avize.

Însă, aceeași comisie CTATU a avizat favorabil construcția hotelului din zona Colibei Haiducilor. Dar, haideți să vedem cine se află în spatele proiectului.

Bogdan Ciungara, enigmaticul prieten al primarului USR

Așa cum apare și pe site-ul Primăriei, beneficiar al proiectului este „SC SPV Investment SRL, prin Țuluca Ion Cornel”, un destul de cunoscut om de afaceri brașovean, care a ieșit în evidență prin activitatea pe piața comerțului cu echipament sportiv. Însă, în ședința comisiei CTATU, din partea beneficiarului a apărut Bogdan Ștefan Ciungara, un personaj activ în ultima vreme ca dezvoltator imobiliar.

Alte articole:   Un jandarm montan patrulează pe pârtiile din Poiana Brașov cu snowboard-ul VIDEO

Prieten la cataramă cu primarul Coliban, relație știută de mai toată lumea, Ciungara este coordonatorul din umbră, neoficial, al secției de handbal a CSM Corona Brașov, poziție devenită publică (a se vedea presa de atunci) în momentul despărțirii de antrenoarea Simona Gogîrlă și, imediat, al aducerii prietenului său, Alin Bondar, pe banca a echipei de senioare.

Vă mai aduceți aminte de luarea de poziție a profesorului Florin Paraschiv, cel care îl trimitea pe „Ciungara să gletuiască”?

Ca și Coliban (promoția 1997-1998), și Ciungara este fost șagunist (promoția 1999-2000), coleg de generație, de pildă, cu deputatul USR Tudor Benga, dar și asociat în SC Risky Business SRL, o companie cu sediul social în Cluj-Napoca, cu Dan Barna, acum vicepreședinte USR și mare expert în fonduri europene.

O încrengătură de firme, în care apare și familia Ionaș

Revenim la hotelul din Poiană și la SC SPV Investment SRL, firmă în care, conform unui certificat constatator eliberat la zi de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), Ion Cornel Țuluca nu apare și nu are nicio calitate. Asociați în societatea în cauză sunt două persoane juridice: SC CBS Industrial Design Engineering SRL cu 84,2% și SC Cityjoy Properties SRL cu 15,8%, iar prima are calitatea de administrator pe perioadă nelimitată.

Alte articole:   Un jandarm montan patrulează pe pârtiile din Poiana Brașov cu snowboard-ul VIDEO

Mergem mai departe, la SC CBS Industrial Design Engineering SRL. Hopa! Administratorii societății sunt soții Ciungara, Bogdan Ștefan și Roxana Andreea, iar asociați Ioan Ciungara (93%), din informațiile noastre tatăl tovarășului lui Coliban, și SC Xadirex Trading SRL (7%). Asociat unic în această din urmă companie este notarul Alexandru Mihai Ionaș, iar administrator tatăl său, mai cunoscutul Alexandru Ionaș, fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Brașov și chestor în rezervă. Sediul acestei societăți este în biroul 5 din cadrul Biroului notarial de pe Bulevardul 15 Noiembrie, la numărul 76.

Hop și un italian, cu o tipă din Maramureș

Sediul social al SC SPV Investment SRL este, culmea, pe str. Olarilor la nr. 1A, adică exact acolo unde, conform HCL 154/ 2018, „dl. Ciungara Bogdan-Ștefan a renunțat la dreptul de proprietate asupra terenului situat în intravilanul municipiului Brașov, înscris în CF 151771 Brașov, nr. cad. 151771, str. Olarilor nr. 1A, în suprafață de 44 mp”.

Asociat unic în SC Cityjoy Properties SRL, cu sediul în București, este un cetățean italian (51 ani), originar din sudul Italiei (Caserta, regiunea Campania), administrator până în 2040 (!) fiind o tipă de 26 ani din Baia Sprie, județul Maramureș. Clar, o relație de succes. După 4 ani ani de activitate, firma a declarat la finalul anului 2020 un profit de 1.322.339 RON.

Alte articole:   Un jandarm montan patrulează pe pârtiile din Poiana Brașov cu snowboard-ul VIDEO

Ce știe sau nu știe Primăria Brașov?

Având în vedere cele de mai sus, e clar că, cel puțin la suprafață, oficial, Ion Cornel Țuluca nu are nicio legătură cu hotelul beneficiarului SC SPV Investment SRL. Și atunci, firesc, ne punem întrebări.

 • De ce numele lui Țuluca apare în documente și pe ordinea de zi a ședinței CL Brașov de luni, 28 februarie?
 • Se ascunde ceva în legătură cu acest proiect?
 • Într-o Poiana Brașov sufocată de toate năstrușniciile de construcții, domnul primar, declarat mare iubitor al mediului, a uitat de protecția naturii, a zonei verzi și a brazilor?
 • Cum va vota Consiliul Local Brașov acest proiect cu multe necunoscute?
Distribuie dacă îți place!
 1. Hai nea Sebi, las-o dracu’. In loc sa te preocupe faptul ca in Poiana se distruge tot ce-i verde in detrimentul a tot felul de constructii, tu o dai in lacrimogene religioase: Biserica nu are voie dar tovarasul lui coliban are? Dar unde scrie ca biserica are drept sa construiasca ce vrea si unde vrea? Nu au distrus destule spatii verzi in Brasov, construind biserici? Citeam ca la Stana se pregateste mare constructie. Pai de aia se numeste localul „Stana” si de aia a fost construit acolo, ca sa se mentina specificul de stana in creierul muntilor dar sa nu fie nevoie sa te duci pana la cota 2000 sa vezi cum e la stana. Si „Coliba” de aia e „Coliba” in padure ca sa te crezi la vreo coliba de haiduci, asa cum traiau aia ascunsi in padure. Nu intre hoteluri. Si biserica de cand e asa de grijulie? Are treaba cu mantuirea sufletului sau e pusa pe combinatii HORECA? Ideal ar fi sa mai dispara din mizeriile din Poiana, nu sa mai si apara altele. Nea Sebi, cand ai fost ultima oara in Poiana? Stii cum arata Poiana pana prin anii ’90? Nu vorbesc de cladiri, vorbesc de verdeata, deschidere intre hoteluri si restaurante. Acum, daca mergi in Poiana zic ca mergi in vreun cartier sau mai rau, in vreo statiune dubioasa de pe Litoral. De fapt acolo toate statiunile sunt dubioase, ce vorbesc eu aici? Ori esti ziarist, ori te tii de prostii. Pai?

  Reply
 2. Mr FB, mr.000 strikes again !

  Reply
 3. Cati brazi s-au taiat pentru aceasta constructie si ce suprafata de zona verde va disparea? Si acesta este un proiect in care interesele calca in picioare natura si mediul inconjurator!
  Si pana la urma, din ce inteleg in articol, de ce ascund in spatele unei persoane?
  Clar ca e ceva putred la mijloc!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.