blog-logo

Scad preţurile la benzină şi motorină. Acciza la carburanți, redusă la jumătate

Scad preţurile la benzină şi motorină. Acciza la carburanți, redusă la jumătate

Scăderea accizei a fost aprobată. Măsura ar scădea prețul la pompă cu peste 1 leu.

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat marți printr-un comunicat că partidele din coaliția de guvernare au aprobat scăderea temporară cu 50% a accizei la combustibil, ceea ce ar urma să ducă la o scădere a prețului la pompă cu peste un leu.

Accizele reprezintă circa 40% din prețul final al carburanților la pompă.

”Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu. Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii”, a scris Câciu pe Facebook, potrivit G4media.ro.

În şedinţa coaliţiei de guvernare de marți, s-a decis, de asemenea, și ca producătorii, distribuitorii și furnizorii de energie să nu mai poată avea un adaos comercial mai mare de 5%. Această măsura ar limita prețul energiei și gazelor care ajung la consumatori.

Alte articole:   Ministrul Digitalizării: Dosarul cu șină nu va dispărea prea curând în România 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.