blog-logo

Este oficial! Prefectul de Covasna a cerut CNAIR modificarea traseului Autostrăzii Brașov – Bacău!

Este oficial! Prefectul de Covasna a cerut CNAIR modificarea traseului Autostrăzii Brașov – Bacău!

Prefectul Județului Covasna, Ráduly István, a trimis Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o petiție semnată de peste 1.000 de cetățeni din comuna Ilieni, prin care se cere modificarea traseului autostrăzii A13, informează Covasna Media.

”Am solicitat de la CNAIR să reanalizeze traseul viitoarei autostrăzi Brașov – Bacău, tronsonul situat pe teritoriul localităților Dobolii de Jos și Ilieni, ținând seama și de obiecțiunile formulate de cetățenii semnatari ai memoriului transmis instituției noastre”, a spus Ráduly István.

Căminul Cultural din Ilieni a fost sâmbătă scena unei dezbateri aprinse între sătenii din Ilieni, Dobolii de Jos și Podu Olt (Hărman, județul Brașov) și autorități privind traseul viitoarei autostrăzi.

La eveniment au fost prezenți, pe lângă prefectul Ráduly István, și secretarul de stat Gábor Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor și managerul public al județului, Kovács Ödön.

Oamenii s-au arătat nemulțumiți în special de faptul că ruta aleasă în final pentru această investiție este una foarte apropiată de comunitățile lor, fapt care va genera poluare (fonică și de mediu).

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.