blog-logo

Camerele de bord, inutile: Poliţiştii nu pot da amenzi în baza înregistrărilor

Camerele de bord, inutile: Poliţiştii nu pot da amenzi în baza înregistrărilor

Imaginile de pe camerele de bord ale mașinilor nu mai pot fi folosite pentru aplicarea de amenzi de către poliție.

Parlamentul a respins definitiv legea și poliția va trebui să aibă probe pentru a sancționa un scandal în trafic sau alte nereguli surprinse de camerele de bord.

Așadar,camerele de bord sunt inutile deoarece nu mai pot fi considerate probe.

Prin urmare, chimbările Codului Rutier, care pedepseşte în premieră comportamentul agresiv, vor fi aproape inutile pentru că poliţistul nu le constată de fiecare dată direct.

Din 27 februarie, polițiștii pot da amenzi pentru acest tip ce comportament agresiv în trafic. Atunci intră în vigoare Noul Cod Rutier care pedepsește șofatul inconștient. Însă dacă un agent nu a apucat să vadă fapta, filmările sunt inutile.

”Sesizările venite din partea participanţilor la trafic pot să conţină un grad mare de Subiectivism, să aibă un substrat vindicativ. Nivelul actual al tehnologiei informatice ar permite cu uşurinţă alterarea unor înregistrări video. Prin realizarea de montaj astfel că s-ar crea premiza sancţionării abuzive şi nelegale în contextul în care poliţiştii rutieri nu deţin atribuţii ori competenţe în certificarea veridicităţii acestor înregistrări video”, se arată în motivarea parlamentarilor.

Aleșii au mai spus că poliţiştii nu pot verifica dacă o înregistrarea este autentică.

În prezent, Poliţiştii se folosesc de filmări doar în cazul în care ele au fost făcute cu dispozitive omologate.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.