blog-logo

Tichetele de creșă ar putea fi utilizate din aprilie

Tichetele de creșă ar putea fi utilizate din aprilie

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, anunță că, din aprilie, tichetele de creșă ar putea fi folosite, astfel încât costurile cu educația celor mai mici dintre copii să fie deductibile.

În România există o lege care prevede această facilitate, însă ea a fost prorogată de mai multe ori, din lipsă de bani, relatează europafm.ro.

„O să-i dăm drumul puțin mai devreme, să ridicăm prorogarea ca să poată intra în vigoare. Ceea ce a fost elementul de analiză pe care l-am cerut atunci – și o să am o întâlnire chiar săptămânile viitoare – este de a intra sub acest imperiu al facilității cât mai mulți copii pentru că beneficarul nu este compania, deși legea este făcută cu deductibilități fiscale pentru companii. Beneficiarul de educație timpurie trebuie să fie copilul. Vrem ca undeva în aprilie să ridicăm această prorogare”, a explicat Adrian Câciu, potrivit europafm.ro.

În acest context, ministrul Finanțelor spune că până la vară, va discuta cu oamenii de afaceri despre schimbarea Codului Fiscal.

Alte articole:   Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în județul Brașov, până la sfârşitul săptămânii 

Guvernul se gândește să introducă impozitarea progresivă a veniturilor.

Întrebat de Europa FM dacă scăderea impozitării muncii se va face pentru orice tip de venit sau va exista un prag, Adrian Câciu a spus că: „Vedem. Veniturile mici cred că sunt prea mult impozitate în momentul acesta. Și la ceea ce înseamnă actualul nivel de costuri al confortului, nu vorbim despre cel conjuctural când avem inflație, consider, totuși, că la nivel de țară europeană, ceea ce este sub 3000 de lei reprezintă un venit mic. Din păcate, România se confruntă cu o problemă structurală. 80% din venituri sunt sub 4000 de lei. Ori, undeva înseamnă că avem o problemă și hai să o identificăm împreună”.

Alte articole:   24% dintre angajaţi spun că lucrează exclusiv „remote”. Mulți spun s-ar întoarce la birou dacă angajatorii ar acorda beneficii

Adrian Câciu susține că eventualele modificări ale Codului Fiscal vor intra în vigoare de la începutul anului viitor.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.