blog-logo

USR Brașov confirmă: partidul plătește chirie concubinei primarului Allen Coliban

USR Brașov confirmă: partidul plătește chirie concubinei primarului Allen Coliban

La câteva zile după ce newsbv.ro a publicat în premieră un scandal intern din USR Brașov, în care deputatul Tudor Benga devoala faptul că timp de un an partidula păltit chirie „partenerei de viață” a primarului Allen Coliban, după ce scandaul a ajuns la nivel național, au apărut și câteva precizări oficiale, prin vocea liderului filialei, Marian Spiridon.

„Pentru eliminarea oricăror speculații publice și pentru clarificarea oricăror dubii cu privire la situația chiriei sediului filialei noastre, apărute după o discuție internă transmisă neasumat în spațiul public, într-un mod care nu ne face cinste, ca practică, USR PLUS Brașov vine cu clarificări în linia transparenței, valoare definitorie pentru partidul nostru:

Între data la care USR și-a câștigat dreptul legal de a beneficia de un spațiu pentru sediu, în urma alegerilor naționale din 2016, și data încheierii primului contract de închiriere cu un terț, filiala a adresat nu mai puțin de 5 cereri către instituțiile abilitate, după cum urmează:

 • – 74656/22.09.2016 (Primăria Mun. Brașov)
 • – 6739/01.11.2016 (RIAL)
 • – 7776/30.12.2016 (RIAL)
 • – 102468/30.12.2016 (Primăria Mun. Brașov)
 • – 16082/28.02.2017 (Primăria Mun. Brașov)

Ca urmare a lipsei unui răspuns din partea autorităților locale sau a RIAL, necesitatea unui sediu fiind evidentă, filiala Județeană USR Brașov a încheiat, la începutul anului 2017, un prim contract de închiriere pentru sediul filialei și birourile parlamentare, în Centrul Civic.

Din luna septembrie 2017, partidul nostru fiind în continuare privat de un drept legal al partidelor parlamentare, a fost încheiat contractul de închiriere pentru sediul din Bd. 15 noiembrie.

Plata chiriei a fost suportată, în tot acest timp, de Biroul Județean al Filialei USR Brașov, prin contribuția membrilor, și de către birourile parlamentare ale deputatului Tudor Benga și senatorului Allen Coliban. Ulterior alegerilor locale și naționale din anul 2020, Allen Coliban și-a închis biroul parlamentar, devenind primar, iar deputatul Andrei Miftode, deputatul Victor Ilie și senatorul Irineu Darău și-au deschis birouri parlamentare, contribuind la rândul lor la plata chiriei.

În cursul anului 2019, persoanele private care au dobândit prin moștenire spațiul în cauză ne-au anunțat intenția de a vinde, existând în acel moment și un cumpărător. Dat fiind că Primăria Municipiului Brașov sau RIAL nu puseseră la dispoziție nicio soluție de sediu pentru filiala noastră, Camelia Clem a venit atunci cu propunerea de a cumpăra imobilul, cu tot cu sarcinile contractuale existente. În urma consultărilor cu membrii filialei, soluția a fost acceptată de forurile de conducere ale partidului. În octombrie 2019, Camelia Clem devine proprietar asupra imobilului, preluând drept obligație contractul de închiriere, cu același beneficiar, respectiv fostul proprietar, până la 1 ianuarie 2021, data predării în stăpânire prevăzută în contractul de vânzare-cumpărare.

Până la data de 1 ianuarie 2021, plata chiriei s-a făcut conform prevederilor din contractul de vânzare-cumparare către fostul proprietar, la prețul pieței. Prețul respectiv, negociat cu acesta din urmă în septembrie 2019, a rămas neschimbat până la data expirării contractului de închiriere, 31 decembrie 2021.

Numai după data de 1 ianuarie 2021, deci după alegerile locale, contractul de închiriere a spațiului a fost încheiat cu colega noastră Camelia Clem pe o perioadă de 6 luni, termen prelungit ulterior cu alte 6 luni, până la identificarea unui spațiu oferit de Primăria Municipiului Brașov în urma altor două cereri:

 • – 5155/17.01.2020 (Primăria Mun. Brașov)
 • – 1800/25.03.2021 (RIAL)
Alte articole:   Tichete sociale de 500 de lei pentru elevi. Cererile se depun în prima zi de şcoală

Prin urmare, afirmația potrivit căreia biroul parlamentar al senatorului Allen Coliban ar fi contribuit în vreun fel la plata chiriei din fondurile fortfetare, beneficiar fiind Camelia Clem, este o informație falsă, căreia nu-i analizăm scopul. (Nu se precizează dacă primarul Allen Coliban a contribuit la plata chiriei – n.a.) (…)

Nu în ultimul rând, menționăm că AEP a efectuat toate controalele privind legalitatea de formă și de fond, de la înființarea partidului și până la 31 decembrie 2020, data ultimului raport.

Pentru o corectă informare a cetățenilor pe astfel de subiecte, îi rugăm pe cei interesați ca, înainte de publicarea informațiilor primite pe diverse canale, să ne contacteze prin email la bfj.bv@usr.ro”, scrie într-un comunicat de presă Marian Spiridon, „președinte Filiala Județeană USR PLUS Brașov” (se pare că la Brașov încă nu s-a renunțat la formula de alianță de dinainte de fuziune.

Alte articole:   Ministerul Finanțelor: Datoria guvernamentală a României, la 50% din PIB în luna mai   

Pe grupul de WhatsApp al USR Brașov, pentru relația cu presa, au mai fost formulate următoarele întrebări, rămase, deocamdată, fără răspuns:

 • Care este cuantumul chiriei lunare pentru intreg sediul plătit de USR Cameliei Clem? (nu ar trebui să fie un secret așa mare, pentru că bănuim că acest contract a fost înregistrat la ANAF)
 • Senatorul nu, dar primarul Allen Coliban a contribuit la plata chiriei pentru sediul USR Brașov, de când a intrat în proprietatea Cameliei Clem?
 • În urmă cu ceva timp, o parte din fațada sediului USR Brașov a căzut pe trotuar, existând riscul să se producă o tragedie. Pe numele cui a fost emisa amenda?
 • USR Brasov a incheiat contract de închiriere cu persoana fizica – dna. Camelia Clem – sau cu vreo firma a domniei sale ori vreun ONG unde este președinta?
Alte articole:   MedFest - Festival medieval, în Cetatea Făgăraș

Vom publica raspunsurile, dacă reprezentanții USR Brașov vor veni cu precizările aferente.

UPDATE

Reprezentanții USR susțin că Allen Coliban, de când e primar, nu contribuie la plata chiriei pentru sediul cumpărat de Camelia Clem, iar contractul de închiriere a fost încheiat între USR și PF Camelia Clem.

Foto: Libertatea

Distribuie dacă îți place!
 1. […] Conducerea filialei Brașov a făcut precizări după „speculații” apărute în spațiul public, în urma „unei discuții interne” publicate neasumat, arată un comunicat citat de newsbv.ro. […]

  Reply
 2. […] Conducerea filialei Brașov a făcut precizări după „speculații” apărute în spațiul public, în urma „unei discuții interne” publicate neasumat, arată un comunicat citat de newsbv.ro. […]

  Reply
 3. Foarte bine, oameni descurcareti.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.