blog-logo

Chioșcul din zona telecabinei Capra Neagră, demolat

Chioșcul din zona telecabinei Capra Neagră, demolat

Un comerciant din Poiana Brașov și-a demolat chioșcul, amplasat în zona telecabinei Capra Neagră, fără aprobările necesare, după ce a fost sancționat de 4 ori.

Primăria Brașov, împreună cu Poliția Locală, a demarat o acțiune amplă de verificare a modului în care se desfășoară activitățile comerciale în Poiana Brașov și în zona domeniului schiabil, vizat fiind comerțul care se desfășoară în construcțiile provizorii (chioșcuri) amplasate pe domeniul public sau pe cel privat.

Prima societate vizată de acest control a fost cea care vindea vin fiert și ceai în zona stației superioară a telecabinei Capra Neagră.

Construcția provizorie a fost amplasată la sfârșitul anului trecut, fără a avea nici un acord de ocupare a domeniului public și fără a avea autorizație din partea primăriei pentru desfășurarea de activități comerciale.

Alte articole:   Literele de pe Tâmpa, iluminate în roz de Ziua luptei împotriva cancerului de sân

Polițiștii locali din cadrul Biroului activități comerciale și protecția mediului au sancționat de 4 ori această societate comercială, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 2.400 de lei.

„În paralel, Primăria Brașov a început procedurile pentru dezafectarea acestei construcții, proprietarul fiind notificat cu privire la acest fapt. În urma acestui demers, la sfârșitul săptămânii trecute, proprietarul a luat decizia de a își îndepărta singur construcția provizorie de pe domeniul public”, au anunțat reprezentanții primăriei

Controalele vor continua și în perioada următoare, atât cu privire la legalitatea ocupării domeniului public și a autorizațiilor de construire existente, inclusiv pentru cele amplasate pe proprietăți private, precum și a autorizațiilor pentru desfășurarea acestui tip de comerț stradal.

Alte articole:   Literele de pe Tâmpa, iluminate în roz de Ziua luptei împotriva cancerului de sân

Foto: Primăria Brașov

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.