blog-logo

Cum vrea să modernizeze SRCF Gara CFR Călători Brașov?

Cum vrea să modernizeze SRCF Gara CFR Călători Brașov?

Societatea Română de Căie Ferate a scos la licitație continuarea lucrărilor de modernizare a Gării CFR Brașov. Valoarea totala estimată a acestora este de 1.310.530 de lei plus TVA.

Potrivit documentației postate în sistenul electronic de achziții publice, în vederea realizării unui impact vizual plăcut, atât pentru publicul călător, cât și pentru locuitorii orașului, SRCF Brașov reia planul de modernizare a zonei CFR aflată la limita de proprietate cu terenul aflat în proprietatea Primăriei Municipiului Brașov.

SRCF Brașov a avut în derulare contractul de lucrări nr. 101 din data 25.02.2020, având ca obiect “Reabilitare platforma stației și clădire RCM în stația Brașov Călători”, încheiat cu SC Vicas Construct SRL. Urmare a nerespectării condițiilor contractuale de către executantul inițial, de a continua lucrările, prin refuzului acestuia de a reîncepe lucrările și a finaliza, SRCF Brașov este nevoită să reia procedura de licitație pentru lucrările rămase de executat.

Zona la care se va interveni se află între capătul Y al stației CF Brașov, respectiv pasajul CF peste strada 13 Decembrie și clădirea Poștei Române. Prin caietul de sarcini sunt stabilite condiţiile referitoare la execuţia lucrărilor de reamenajare a zonei stației CF Brașov Călători, partea dinspre oraș și conține date tehnice referitoare la categoriile de lucrari de reparatii ce urmeaza a fi executate.

Caietul de sarcini prezentat de SRCF Brașov nominalizează lucrările care fac obiectul contractului. Lucrările de reparatii la platforma stației și clădirea RCM în statia CF Brasov Călători, s-au încadrat în patru grupe de lucrari, după cum urmează:

  • A. Amenajari exterioare in zona parcului (trotuare si zid de sprijin , spatii verzi si barieră de acces auto)
  • B. Reparatii exterioare clădire de călători si modificare copertină clădire călători,
  • C. Montare panouri pentru copertina tip bond la clădirea RCM,
  • D. Refacere parcare si amenajare spatiu verde zona RCM (trotuare, spatii verzi si bariere de acces auto).
Alte articole:   Tânăr drogat la volan, în Râșnov

Soluțiile de execuție sunt prezentate în caietul de sarcini și memoriul tehnic și trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte:

A. Zona parcului spre peron linia 1 – Demolare și refacere zid de sprijin, între pasajul CF peste strada 13 Decembrie și Clădirea de Călători, refacerea cele două scările de acces deteriorate. Parcarea autoturismelor pe zona CFR dinspre B-dul Gării va fi restricționată prin montarea unei bariere cu sistem de deschidere electric și a unor stâlpișori metalici. Refacerea zonelor verzi afectate de săpături, refacerea îmbrăcăminţilor pe zonele carosabile;

B. Clădirea de Călători: În zona de acces dinspre Autogara Codreanu spre Revizorat si peron linia 1 se va desface structura metalica existenta si se va monta un gard confectionat din teava patrata, cu inaltimea de 2m, vopsita in negru si placat la interior cu policarbonat de culoare gri. Se vor prevedea si poarți de acces. Treptele de la Autogara Codreanu spre peronul liniei 1 se vor placa cu granit, travertinul de peretele lateral se va înlocui parțial pe zonele deteriorate (aprox. 25%), restul suprafeței placată cu travertin se va curăța. Zonele de acces către scari se vor pava. De asemenea, la fatada spre oras, se va repara zona celor 6 copertine din beton armat precedent demolate, amplasate deasupra usilor de acces in cladirea de calatori. Noua copertina se va realiza dintr-o structura metalica, continua, în lungul intrarii principale, ce va avea lungimea de aproximativ 20 m. Copertina va avea invelitoarea din sticla, sistem propriu de preluare a apelor pluviale si sistem de degivrare. Aceasta va fi iluminata. Se va inlocui/repara pardoseala in zonele afectate de fundatiile stalpilor de sustinere ai copertinei.

Alte articole:   Cardurile sociale pot fi folosite şi în Lidl, din 10 august

C. Reparații exterioare clădire RCM – Copertina de beton se va placa cu placaje tip “Bond” pe structura metalica existent

D. Refacere parcare RCM D.1. Se va delimita noua zona de parcare auto, montandu-se stalpisori metalici intre parcarea autogarii Codreanu si parcarea existenta pe terenul C.N. CFR S.A. Se va monta bariera actionata electronic, cu un braț de 3,5 m, si 2 stâlpișori metalici pentru a bloca accesul mașinilor prin laterale. Se vor planta aproximativ 85 de copaci Tuya pe lungimea zonei verzi dintre stradă și parcarea CED, la o distanță de 0,6m unul de celălalt. Zona din fata cladirii Sectiei L1 Brasov, în apropierea accesului lateral, lângă colțul clădirii, trotuarul se va repara pe o suprafață de aproximativ 6 mp cu asfalt, pentru ca scurgerea apei de pe trotuar să se facă către zona verde si parcare. La marginea zonei verzi cu parcarea primăriei se vor monta stâlpișori metalici pentru împiedicarea mașinilor să intre în zona verde. Totodată, între parcarea CED și parcarea primăriei se vor monta stâlpișori metalici. Fâșia de teren de 11mp dintre clădirea CED și clădirea secției L1 se va umple cu pământ vegetal și se va însămânța. Se va monta barieră de acces spre peron linia 1 (în fata cladirii Sediului L1 Brasov) pentru blocarea accesului auto neautorizat în incinta statiei CF, astfel incat doar autovehiculele cu sarcini de serviciu sa poata intra pe terenul C.N. CFR S.A. Suprafața actualei parcări din fața Secției L1 va fi amenajată prin asfaltare pe o suprafață de 380mp, peste actualul sistem rutier, cu efectuarea lucrărilor pregătitoare, și asigurarea pantelor pentru scurgerea apelor pluviale către zonele verzi. Parcarea se va marca cu locuri de parcare, se vor monta borduri pe ambele parți de lungime de 60m, iar căminele se vor aduce la noua cotă. 

Alte articole:   Festivalul Cepei Roșii, la Mândra. Vlăduța Lupău și Mihai Teacă, invitați speciali 

Durata contractului este de 5 luni. Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare: 4 martie 2022, ora 15.00.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.