blog-logo

Președintele COSR, Mihai Covaliu, despre scandalul Ania Caill vs. Federația Română de Schi Biatlon: „Am făcut tot ce depinde de noi ca Ania Caill să participe la Jocurile Olimpice”

Președintele COSR, Mihai Covaliu, despre scandalul Ania Caill vs. Federația Română de Schi Biatlon: „Am făcut tot ce depinde de noi ca Ania Caill să participe la Jocurile Olimpice”

Schioarea Coronei Brașov, Ania Caill, nu va merge la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Asta în ciuda faptului că România a primit de la Federația Internațională un loc în plus la schi alpin.

În plin conflict cu Ania Caill și mai ales cu antrenorul ei, Ioan Achiriloaie, Federația Română de Schi și Biatlon a decis să refuze acest loc și să NU o trimită pe Ania Caill la Olimpiada care va începe peste câteva zile. Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, brașoveanul Mihai Covaliu, spune că a încercat să aplaneze acest conflict și suține că decizia de refuzare a locului oferit pentru Ania Caill aparține în totalitate Federației Române de Schi Biatlon:

Acest subiect poate fi cel mai bine clarificat de către Federația Națională de Schi și Biatlon. Ei dețin datele tehnice, adică locurile calificabile, propunerile de sportivi. La noi, la COSR, ajung propunerile federațiilor sportive naționale în cee ace privește componența echipei olimpice. Comitetul Olimpic nu face selcție printre sportivii din România. Noi putem să înscriem sportivul doar în momentul în care propunerea vine de la federația de specialitate. Noi am informat FRSB că a primit mesajul de la Federația Internațională despre locul disponibil la schi alpin. Mai departe, este decizia lor. E clar că nu este ceva plăcut pentru niciun sportiv și mie nu mi-ar fi plăcut să fiu în locul sportivului, dar repet, Federația Sportivă Națională propune, propune, rețineți acest lucru, propune COSR, românii, sportivii care sunt eligibili pentru a participa la Jocurile Olimpice. Am încercat tot ce se putea și din punct de vedere legal și din punct de vedere omenește și din punct de vedere al omului, al sportivului, nu al președintelui de Comitet Olimpic care este brașovean. Din punctul meu de vedere și al instituției COSR s-a făcut tot ceea ce se putea face pentru ca Ania Caill să meargă la Jocurile Olimpice.

MIHAI COVALIU, președinte COSR

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov