blog-logo

Autostrada Ploiești-Brașov: Au fost stabilite punctele de legătură cu centurile ocolitoare de pe DN 1

Autostrada Ploiești-Brașov: Au fost stabilite punctele de legătură cu centurile ocolitoare de pe DN 1

Au fost stabilite traseele finale pentru ocolitoarele DN 1, de pe Valea Prahovei, precum și punctele de conectare cu viitoarea autostradă A3 Ploieşti-Braşov.

Consiliul Judeţean (CJ) Prahova anunţă că au fost stabilite punctele de legătură dintre centurile ocolitoare care vor fi realizate pe Valea Prahovei şi viitorul tronson al autostrăzii A3, Ploieşti-Braşov, după ce o nouă rundă de discuţii a avut loc, marți, în vederea corelării marilor proiecte de infrastructură rutieră care vizează Valea Prahovei, transmiteAgerpres.

Astfel, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cei ai firmelor de proiectare care se ocupă de studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pentru tronsonul Ploieşti-Braşov al autostrăzii A3 şi pentru variantele ocolitoare Comarnic, Azuga-Buşteni şi DJ 102I Băneşti-Valea Doftanei, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi judeţene au analizat variantele finale ale traseelor şi armonizarea acestora.

„În acest sens, în vederea stabilirii unei infrastructuri unitare care are ca scop asigurarea fluenţei rutiere, au fost stabilite punctele de legătură ale variantelor ocolitoare, realizate de CJ Prahova, cu viitoarea autostradă ce urmează a fi construită de CNAIR. Mai precis, toţi factorii implicaţi au căzut de acord asupra zonelor de descărcare a traficului din viitorul tronson A3 în Drumul Naţional 1 şi centurile ocolitoare.

Traseele finale stabilite astăzi atât pentru variantele ocolitoare, cât şi pentru tronsonul A3 care va tranzita judeţul Prahova vor permite CNAIR finalizarea celei de-a doua etape a Analizei Multicriteriale de Traseu, iar la nivelul Consiliului Judeţean se va putea trece la faza următoare de obţinere a avizelor şi lansarea procedurii de achiziţie publică aferentă proiectării şi execuţiei lucrării”, precizează sursa citată.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus, la începutul anului, că sunt șanse mici ca în următorii cinci ani să înceapă construcția autostrăzii Ploiești-Brașov.

Alte articole:   Evenimente pentru copii, la Dino Parc Râșnov

Termenul pentru finalizarea proiectării Autostrăzii Ploiești – Brașov este ianuarie 2025. Abia după această etapă va putea fi lansată licitația pentru construcția celei mai așteptate autostrăzi din România.

Foto: economica.net

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.