blog-logo

Coliban, rămas singur la o conferință de presă. Ziariștii au plecat din sală când a început să vorbească

Coliban, rămas singur la o conferință de presă. Ziariștii au plecat din sală când a început să vorbească

Presa din Brașov s-a dovedit a fi unită în fața atacurilor pe care primarul Allen Coliban le proliferează la adresa jurnaliștilor. Minciunile aruncate în spațiul public la adresa lor a fost picătura care a umplut paharul.

Edilul, pe Facebook, evident, a criticat „acea parte a presei” care nu ar fi respectat „deontologia de a verifica din trei surse” informațiile în legătură cu cumpărarea terenului de la CET de către Primăria Braşov.  

Pentru cititori, precizăm că Primăria a înființat un grup de WhatsApp pe care comunică de cele mai multe ori cu presa locală. Pentru presa națională, comunicatorii lui Coliban au făcut alt grup… Nu că ar fi informații diferite, dar nu care cumva să vadă și jurnaliștii din Capitală ce întrebări se pune în plan local și nu se dau răspunsuri.

Revenind, după ce consilierul local Pamela Diaconu a postat pe social-media că oferta depusă la lichidatorul CET Brașov de către primarul Coliban nu respectă prevederile impuse de Consiliul Local, mai mulți ziariști au cerut, pe grupul de WhatsApp, un punct de vedere din partea municipalității. 

Alte articole:   Concert susținut de Anatoly, la Muzeul de Artă Brașov

Nu numai că nu s-a primit un punct de vedere, dar purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea, a anunțat, la interval de multe ore de la prima cerere a unui punct de vedere, că primarul va face precizări pe acest subiect la „Jurnalul primarului”, în data de 21 ianuarie…

Evident, Coliban, mincinos dovedit cu acte, și-a informat susținătorii de pe Facebook că reporterii au scris fără să verifice informaţia. De aceea, ziariștii brașoveni au decis ca, la conferinţa de presă de marţi, 25 ianuarie, să se prezinte şi, în momentul în care Allen Coliban va începe să vorbească, să părăsească sala cu toţii. Ceea ce s-a şi întâmplat.  A rămas singur, cu oamenii care se ocupă de imaginea sa atât ca primar, cât și ca politician.  

Alte articole:   Campanie de sterilizare gratuită pentru câini și pisici la Săcele 

Iată punctul de vedere al jurnaliștilor:

Comunitatea presei locale a protestat, astăzi, părăsind conferința de presă a primarului Allen Coliban, înainte ca acesta să prezinte proiectul de buget pe anul în curs.

Relația primarului cu presa se deteriorează în fiecare zi pentru că acesta alege să nu comunice pe canalele oficiale, ci adresându-se în primul rând follow-erilor săi de pe Facebook. Cumva, primarul a rămas ancorat în timp în perioada în care încă era un candidat la funcția de edil a Brașovului.

Rămas captiv în aceeași poveste, primarul Brașovului își permite să urecheze jurnaliștii care nu îi cântă în strună, continuând astfel demersul început în campanie electorală când „postacii” USR raportau jurnaliștii pe care îi considerau apropiați ai fostei administrații, doar pentru că prezentau activitatea Primăriei Brașov și a primarului de atunci, George Scripcaru.

Considerăm că o astfel de atitudine duce la deteriorarea completă a relației cu exponenții administrației locale, atât primarul, cât și viceprimarii, dând dovadă de lacune în comunicarea cu jurnaliștii din presa locală.

Am vrut să demonstrăm astăzi că suntem solidari, că, dacă îl lovești pe unul dintre noi, ne lovești practic pe toți. Presa a dat mereu dovadă de deschidere, arătând un grad de diplomație mult mai ridicat decât cel al actualului primar al Brașovului.

Solicităm primarului Allen Coliban să își folosească „Jurnalul primarului” pentru a-și cere scuze pentru jignirile aduse presei. De asemenea, solicităm o relație corectă, folosirea canalelor oficiale de comunicare, nu propriile ieșiri publice de pe platformele de socializare.

Acest proteste este susținut de publicațiile NewsBv, Transilvania 365, BrașovMetropolitan, „Bună Ziua, Brașov”, Monitorul Expres și BizBrașov.

Distribuie dacă îți place!
  1. Bravo!!!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.