blog-logo

publicitate

Programul „Euro 200”. Elevii și studenții primesc bani pentru calculatoare și în 2022

Programul „Euro 200”. Elevii și studenții primesc bani pentru calculatoare și în 2022

Programul Euro 200 va fi operațional și în acest an. Potrivit unui ordin al Ministerului Educației, tinerii pot solicita bani de la stat pentru cumpărarea unui calculator nou.

Cererile pentru obținerea ajutorului de stat se vor putea depune până pe 14 aprilie.

Ordinul ME 3.020/2022, apărut cu puțin timp în urmă în Monitorul Oficial nr. 62, stabilește calendarul pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziționării de calculatoare pentru anul 2022, relatează avocat.net.

Potrivit documentului, calendarul pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziționării de calculatoare pentru anul 2022 este următorul:

  • depunerea cererilor și dosarelor cu actele doveditoare se va putea face până pe 14 aprilie;
  • afișarea pe site-ul ME a listei nominale a beneficiarilor – 3 iunie;
  • depunerea contestațiilor – 6-10 iunie;
  • rezolvarea contestațiilor – 13-17 iunie;
  • eliberarea bonurilor valorice către beneficiari – 16-31 august;
  • achiziționarea de calculatoare – 16 august-14 octombrie.        
Alte articole:   Marian Rasaliu: Brașovul trebuie să își recapete locul pe care îl merită în industria de apărare

După cum stabilește Legea nr. 269/2004, tinerii din țara noastră cu vârsta de până la 26 de ani, elevi sau studenți ai învățământului de stat sau particular acreditat, pot primi, în cadrul programului „Euro 200”, un ajutor de stat în vederea cumpărării unui calculator nou, fie el de tip desktop, laptop sau netbook.

Cuantumul ajutorului este neschimbată de la apariția programului și reprezintă, mai exact, echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb pentru ultima zi a lunii precedente cumpărării calculatorului.

Beneficiarii programului pot fi tinerii cu vârsta de până la 26 de ani (elevi sau studenți) care vor să-și cumpere un calculator nou și care provin dintr-o familie cu un venit pe membru de familie de până la 250 de lei.

Alte articole:   Programul centrului de recenzare asistată de la Primăria Făgăraș, prelungit 

Ajutorul bănesc se acordă o singură dată în cadrul unei familii, familii fiind considerate, pe lângă cele formate din soț și soție sau soț, soție și copiii lor necăsătoriți, și persoanele necăsătorite care locuiesc împreună cu copiii lor și ai fiecăreia dintre ele.

Potrivit HG 1.294/2004, configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru cumpărarea cărora se acordă sprijinul financiar este:

pentru desktop – procesor Dual Core sau echivalent; FSB minimum 800 MHz; frecvență procesor minimum 2.300 MHz; HDD minimum 250 GB; RAM tip DDR3 minimum 4 GB; unitate DVD; monitor LCD minimum 17“; tastatură, mouse optic;

pentru laptop – procesor minimum Dual Core sau echivalent; frecvență procesor minimum 2.000 MHz; RAM tip DDR3 minimum 4 GB; HDD minimum 250 GB; diagonală minimum 15“; rezoluție minimum 1.366 x 768; DVD;

Alte articole:   Atenție, brașoveni! PETrică nu mai are bilete RAT!

pentru netbook sau echivalent – procesor Intel Atom sau echivalent; tip procesor minimum N450 sau echivalent; HDD SATA minimum 250 GB; RAM DDR3 minimum 1 GB; diagonală minimum 10“.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.