blog-logo

Cîmpeanu: Zece milioane de teste de salivă vor ajunge în școli la începutul săptămânii viitoare

Cîmpeanu: Zece milioane de teste de salivă vor ajunge în școli la începutul săptămânii viitoare

Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli peste 10 milioane de teste pentru preșcolari, elevi si angajați din învățământ, a anunțat vineri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Testarea elevilor a fost suspendată deoarece procesul de achiziție a fost blocat din cauza firmelor care au contestat achiziția.

Vineri, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins, ca nefondată, contestaţia depusă de un operator economic care livrează teste salivă pentru școli, astfel că procesul de achiziţie a fost deblocat.

Astfel, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a spus vineri, că până la începutul săptămânii viitoare, 10 milioane de teste vor fi livrate în şcoli. El a declarat vineri seara, la B1 TV, că numărul de teste de salivă care vor ajunge în şcoli este de 10,5 milioane, și a precizat că numărul acestora a fost suplimentat cu 540.000 de teste.

”Avem la începutul săptămânii viitoare 10 milioane de teste. Şi fac un anunţ în premieră, din momentul în care am anunţat public distribuţia a 10 milioane de teste pentru a fi folosite de preşcolari, elevi şi personalul din învăţământ, s-a suplimentat deja în câteva ore cu încă 540.000 de teste care vor fi trimise în acest week-end şi vor fi la dispoziţia şcolilor de îndată ce Inspectoratele Şcolare le vor primi în fiecare judeţ. Odată cu apariţia acestor teste, vor fi depistate şi mai multe cazuri de infectare. Fac un apel ca aceste teste să fie făcute corect şi rezultatele să fie transmise corect”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la B1 TV.

Sorin Cîmpeanu a spus că “Ministerul Educaţiei, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situaţii de Urgenţă, a transmis repartizarea pe judeţe pentru primul lot de teste rapide pe baza de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare, cea de-a doua săptămâna a semestrului 2. Apreciem deblocarea procesului de achiziţie a testelor, atât de necesare pentru funcţionarea în condiţii de siguranţă sanitară a şcolilor şi grădiniţelor

Alte articole:   Zuckerberg a anunțat lansarea avatarurilor pe WhatsApp

Ministrul Educației a subliniat că testele vor ajunge constant în școlile din fiecare județ.

”Procesul de achiziţie a fost deblocat. Dincolo de cele 10,5 milioane teste, am primit asigurări că aprovizionarea se va face constant în fiecare judeţ, în fiecare şcoală. Am cerut ca aceste teste să fie ambalate individual. Dacă sunt ambalate în seturi de câte două, ele vor fi date aceluiaşi copil”, a mai declarat Cîmpeanu, la B1 TV.

La rândul său, Departamentul pentru Situații de Urgență precizează că „primele 10.000.000 bucăți teste vor fi recepționate în cursul zilei de mâine, 22.01.2022, urmând ca în cursul aceleiași zile să fie transportate, cu camioanele IGSU, către Inspectoratele Școlare Județene/Municipiul București, conform planului de distribuție elaborat de Ministerul Educației, astfel încât acestea să fie disponibile în unitățile de învățământ în cursul săptămânii viitoare.

Alte articole:   EXCLUSIV Grupul de firme Sergiana, investiție de 35 de milioane de euro lângă Brașov!

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate