blog-logo

publicitate

PSD anunță că nu votează bugetul Agenției Metropolitane din cauza lipsei de transparență

PSD anunță că nu votează bugetul Agenției Metropolitane din cauza lipsei de transparență

Președintele Organizației Municipale PSD Brașov, subprefectul Lucian Pătrașcu, a anunțat că social-democrații nu sunt de acord să voteze milioane de lei pe bandă rulantă pentru Agenția Metropolitană Brașov, în contextul în care nu sunt oferite infomrații privind cheltuirea banilor publici.

„Prin grupul de consilieri locali PSD am cerut Agenției Metropolitane Brașov, mai multe documente cu privire la activitatea și proiectele derulate. A fost cerută și Balanța analitică, însă nu am primit-o nici până la această oră. Nu poți veni să ceri Consiliului Local suma de 2 milioane de lei pe anul 2021, iar consilierii locali să nu știe unde s-au dus acei bani. Am aflat că pentru Bugetul de anul acesta, Agenția Metropolitană a cerut suma de 3 300 000 lei (suma maximă pe care o pot cere de la Primăria Brașov), în consecință, până nu avem documentul solicitat, PSD nu va vota în necunoștință de cauză”, a declarat Pătrașcu, într-o conferință de presă.

Alte articole:   Despre comunitatea “Mums in Business Internațional Brașov” cu Adriana Sava

Pe de altă parte, PSD nu vrea să facă jocurile primarului Allen Coliban care le-a transmis un draft de buget, iar la câteva ore distanță avea pretenții să aibă și dezbateri pe marginea acestuia.

Referitor la propunerea de Buget pe anul 2022, liderul consilierilor locali PSD Alexandra Crivineanu a făcut următoarele precizări: „Am primit din partea primarului Coliban, o schiță a Bugetului, astăzi, undeva în jurul orei 10, cu propunerea de a avea o discuție cu consilierii locali, tot astăzi, la ora 16. Am cerut ca această discuție să aibă loc marți, pentru a avea un răgaz în parcurgerea Bugetului (având în vedere proporția unui astfel de proiect) și pentru a veni cu amendamente pe fiecare capitol. Este inadmisibil să vii cu propunerea de Buget (nici măcar integrală) și să ceri Consiliului Local o discuție în doar câteva ore. Bugetul unui municipiu de talia Brașovului necesită studiu și discuții aplicate, dar nu de la o oră la alta.”

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.