blog-logo

Nici săptămâna viitoare nu vor fi teste salivă în școli/ Distribuirea se va face imediat după decizia CNSC şi semnarea acordului cadru pentru lotul II

Nici săptămâna viitoare nu vor fi teste salivă în școli/ Distribuirea se va face imediat după decizia CNSC şi semnarea acordului cadru pentru lotul II

Vineri, 21 ianuarie, se împlinește termenul de 10 zile în care Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor ar trebui să dea un răspuns în privința licitațiilor contestate de 2 firme care livrează teste salivă pentru școli. Chiar dacă vineri va fi anunțată oficial o decizie, nu e suficient timp pentru distribuirea testelor către școli și apoi către părinți, până marți când elevii revin la școală. (Luni, 24 ianuarie e zi liberă, de Mica Unire)

Distribuirea testelor de salivă în şcoli şi a măştilor medicale se va face imediat după decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi semnarea acordului cadru pentru lotul II de la Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC), a declarat joi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Alte articole:   CLSU: Exercițiu de simulare a unui accident chimic, la o fabrică din Brașov   

Aşteptăm şi decizia CNSC şi semnarea acordului cadru pentru lotul II de la ONAC, care probabil că e semnat deja. Ştiu că erau foarte avansaţi cu lotul II, aşa că în secunda în care se finalizează oricare dintre cele două trecem la repartiţia testelor şi inclusiv la repartizarea de măşti medicale la şcoli, ca rezervă pentru copiii care nu au”, a precizat Arafat, la o conferinţă de presă.

Două firme au depus contestație la licitație în data de 10 ianuarie, iar încă de atunci purtătorul de cuvânt al Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, Ovidiu Zară, spunea pentru Edupedu.ro că testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli, din cauza contestației la procedura de licitație. (n.red, adică nu mai devreme de 24 ianuarie). 

Ovidiu Zară avertiza că livrările ar putea întârzia și mai mult pentru că „decizia CNSC poate fi atacată cu plângere. Deci contractul poate fi încheiat după decizia CNSC, dar se poate face plângere”, a explicat purtătorul de cuvânt al Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Alte articole:   Un liceu din Rupea împlinește 100 de ani. Ce evenimente sunt organizate cu această ocazie?

Testarea elevilor a fost blocată după doar 2-3 testări pentru că nu au fost suficiente teste. Practic, dintr-un total de 70 de milioane de teste, cât s-a angajat ministerul Educației în octombrie că va cumpăra pentru elevi din toată țara, au fost achiziționate doar 10 milioane de teste rapide antigen, până în data de 14 decembrie.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.