blog-logo

DJS Brașov caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

DJS Brașov caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Direcția Județeană de Statistică Brașov începe campania de recrutare a recenzorilor pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL).

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor este o cercetare statistică de mare anvergură, care are ca obiectiv prioritar producerea de statistici oficiale naţionale şi europene, sub forma unor indicatori statistici, în condiţii de calitate, privind numărul şi distribuţia teritorială a populaţiei rezidente, a structurii demografice şi socioeconomice, date referitoare la gospodăriile populaţiei, precum şi la fondul locativ, condiţiile de locuit ale populaţiei şi clădirile în care se situează locuinţele.

Calendarul de desfășurare a Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor:

  • 1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi încărcare bază de date RPL2021
  • 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare online a populației și autorecenzare asistată de către recenzori autorizați (metoda CAWI)
  • 16 mai – 17 iulie 2022: Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, în gospodării (cu ajutorul tabletelor).
Alte articole:   Dan Cămârzan, milionarul care și-a ucis bunica de 93 de ani, a cerut să fie externat de la spitalul de psihiatrie

Activitatea recenzorilor pentru autorecenzare asistată și a recenzorilor prin interviu față în față, în gospodării, se va desfășura astfel:

  • 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare asistată în sedii prestabilite
  • 16 mai – 17 iulie 2022:Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă în gospodării (cu ajutorul tabletelor).

Condiții de eligibilitate minime:

  • Studii medii
  • Disponibilitate de operare a tabletei electronice.

Pentru includerea în baza de date a recenzorilor și realizarea selecției vă rugăm completați următorul chestionar:

Înscrierile se fac până pe 28 februarie.

Selecția persoanelor va fi realizată de către Direcția Județeană de Statistică Brașov  prin Unitatea Județeană de Implementare a Recensământului, în colaborare cu Comisia Județeană RPL și Comisiile Locale RPL.

Alte articole:   Campanie de informare și ecologizare desfășurată de Comprest în colaborare cu Colegiul Național „Andrei Șaguna”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Sa va clarific o chestie: recenzorul va sta la usa, pe pres, la mine. Sa o credeti voi ca il bag inauntru! Nu mi se pare normal sa bag in casa un strain pentru ca asa vrea statul. La usa va sta.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.