blog-logo

Abuz în funcție al primarului Coliban? Ce a promis creditorilor de la CET!?

CSf, ncsf. Banul public, jucat de primar după cum (nu prea) îl taie capul….

La inițiativa primaruui Allen Coliban, Consiliul Local al Municipiului Brașov, se întrunea într-o ședință extraordinară în data de 23.12.2021. Pe ordinea de zi a ședinței figura un singur proiect, respectiv proiectul de hotărâre privind aprobarea formulării ofertei, respectiv a achiziționării în caz de acceptare, a imobilelor proprietatea CET Brașov S.A., aflată în procedură de faliment.

În concordanță cu draftul de proiect, dar și cu discuțiile purtate pe marginea proiectului de hotârâre, împreună și cu departamentul economic din cadrul UAT Brașov, Coliban își lua, la acea dată, angajamentul în fața Consiliului Local Brașov, ca oferta de cumpărare pe care urma să o prezinte Adunării Creditorilor societății CET Brașov S.A. să prevadă ca plata prețului imobilelor să se realizeze eșalonat în 4 ani, sau în cel puțin 3 ani de zile.

„În lipsa oricărei informări din partea domnului primar pe acest subiect, după data de 23.12.2021, aflu consultând Buletinul Procedurilor de Insolvență, că în data de 29.12.2021, în cadrul Adunării Generale a Creditorilor, a fost acceptată oferta emisă de Primăria Municipiului Brașov, urmând ca plata prețului total oferit de circa 16 mil de euro să se realizeze în tranșe de 60% până la sfârșitul lunii iunie a anului curent iar diferența până la 30.06.2023. În concluzie, deși toți consilierii locali, am fost asigurați că suma reprezentând prețul imobilelor se va achita de către Municipiul Brașov în minimum 3 ani, maximum 4 ani, domnul primar și-a asumat în realitate în fața creditorilor, să plătească 16 milioane de euro din bugetul local într-un an jumătate, din care aproape 10 milioane de euro, trebuie plătite în aproximativ 6 luni. De reținut este că achiziția nu s-a realizat încă, valorificarea activelor CET S.A. urmând a se realiza într-o ședință de supraofertare, prin negociere directă (ceea ce înseamnă că prețul ar putea crește) ședință care va avea loc într-un termen de 30 de zile de la data publicării anunțului de supraofertare. Date fiind condițiile acceptate în mod exclusiv de către domnul primar, până în prezent, mă întreb ce se va întâmpla cu proiectele cu adevărat urgente pentru comunitatea brașoveană? Când și ce soluții va găsi domnul primar pentru problemele legate de lipsa locurilor la creșe și grădinițe, infrastructură educațională, poluarea orașului, problemele legate de trafic, lipsa parcărilor, și cum se va resimți în bugetul autorității acest angajament de plată pe care domnul primar și l-a luat? În aceste perioadă de profunde încercări, când presiunile zilei de azi ne fac să nu știm cum va fi mâine, când stabilitatea și coerența ar trebui să fie cuvintele de ordine, transparența și prudența din partea domnului primar, există doar la nivel declarativ…”, a scris consilierul local PNL Pamela Diaconu.

Alte articole:   CLSU: Exercițiu de simulare a unui accident chimic, la o fabrică din Brașov   

Puteți verifica cele declarate de primarul Allen Coliban la minutul 7:57, în ședința Consiliului Local pe care o puteți vedea mai jos.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.