blog-logo

Trupul alpinistei din Brașov, decedate în Bucegi, ar putea fi recuperat joi, dacă se menţine prognoza meteo

Trupul alpinistei din Brașov, decedate în Bucegi, ar putea fi recuperat joi, dacă se menţine prognoza meteo

Trupul alpinistei din Braşov care a decedat, săptămâna trecută, în timp ce încerca să parcurgă traseul Albişoara Gemenelor ar putea fi recuperat joi, dacă prognoza meteo se menţine, se arată într-o informare postată, luni, de Serviciul Public Judeţean Salvamont Prahova.

Potrivit sursei citate, recuperarea nu a putut fi realizată până la această dată din cauza vremii nefavorabile, Masivul Bucegi fiind timp de mai multe zile sub incidenţa codurilor roşu şi portocaliu de vânt puternic.

În zilele de 14, 15, 16.01, Masivul Bucegi a fost sub incidenţa codurilor roşu şi portocaliu de vânt puternic, împiedicând astfel desfăşurarea operaţiunilor de recuperare terestră (aici se adaugă şi riscul de avalanşă din zonă) sau aeriană. Din păcate, din prognoza meteo se observă că şi în următoarele trei zile vântul va fi deosebit de puternic, în data de 20.01 se pare că va fi o fereastră în care va fi posibilă o operaţiune de extragere. Suntem în legătură permanentă cu DSU şi IGAv, avem pregătită echipa de intervenţie, iar când condiţiile meteo vor permite vom realiza această operaţiune. Suntem obişnuiţi cu riscul, e prezent zi de zi în activitatea noastră, dar un risc calculat, iar din analiza factorilor de risc (evaluarea zonei, posibilitatea producerea avalanşelor, timpii de intervenţie, resursele umane şi tehnice, condiţii meteo,etc) am ajuns la concluzia că intervenţia aero este soluţia cea mai bună în acest caz, dar nu excludem nici operaţiunea terestră în cazul în care cea aero nu se va putea realiza în cele din urmă. Suntem conştienţi că durerea aparţinătorilor este mare, dar vă asigurăm că facem tot ce este posibil pentru a duce această operaţiune la bun sfârşit„, se arată în mesajul postat pe pagina Salvamont Prahova.

Alte articole:   Campanie de sterilizare gratuită pentru câini și pisici la Săcele 

Silvia obișnuia să plece în munți cu sora ei geamănă, Iulia, dar în acea zi a decis să meargă singura. Era un omagiu adus surorii ei. Din păcate, tânăra nu s-a m-ai întors, iar familia ei este acum devastată de durere. În loc de cadou, Iulia a primit de ziua ei o veste tragică, potrivit dcnews.ro.

„Mulțumesc tuturor pentru urările mele de ziua mea. Astăzi trebuia să fie o zi de sărbătoare. Din păcate cât continui pe acest drum numit viață, sora mea geamănă scumpă și iubită nu o va face. S-a stins în elementul ei iubit din munți. Voi fi mereu recunoscător pentru că o am ca soră. În timp ce îi plâng pierderea și îmi va lipsi groaznic toată viața, îmi voi aminti cu mare bucurie în suflet toate aventurile noastre și tot ce am învățat de la ea. Și-a trăit viața din plin. Te iubesc sora mea mai mică cu 10 minute”, scria Iulia pe 13 ianuarie pe contul ei de Facebook.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.