blog-logo

Prioritate la investigațiile medicale pentru anumiți pacienți, inclusiv pentru cei care au fost bolnavi de COVID-19

Prioritate la investigațiile medicale pentru anumiți pacienți, inclusiv pentru cei care au fost bolnavi de COVID-19

Anumiți bolnavi, inclusiv cei ce au trecut prin COVID-19, vor avea prioritate la efectuarea investigațiilor medicale, potrivit unei Hotărâri ce a fost oficializată joi.

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au stabilit modul de contractare și decontare a serviciilor medicale acordate în centrele de evaluare pentru pacienții cu COVID-19.

Bolnavii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta de acum încolo în centre de evaluare ambulatorie, pe baza confirmării infecției prin teste rapide antigen sau PCR, fără bilet de trimitere, pentru monitorizarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

Alte articole:   Peste 160 de șoferi au rămas fără permise de conducere, în Brașov

Serviciile medicale acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SARS-Cov-2 vor fi decontate de către casele de asigurări de sănătate

Hotărârea de Guvern aduce prevederi noi și pentru pacienții non-COVID-19.

Pacienții cu boli oncologice, diabet, boli cardiovasculare și altele, dar și cei ce au fost bolnavi de COVID-19 au de-acum întâietate atunci când trebuie să facă investigații medicale.

Mai exact, aceștia pot face investigațiile medicale în cel mult cinci zile de când le solicită.

„Pentru asigurarea unui acces cât mai rapid al persoanelor asigurate la investigații medicale paraclinice efectuate în regim ambulatoriu, s- a stabilit un termen de  maxim 5 zile lucrătoare de la solicitare pentru realizarea investigației necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet, afecţiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, precum și a celor diagnosticaţi cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare”, prevede HG 80/2022, publicată joi în Monitorul Oficial nr. 41.

Reamintim că, în judeţul Braşov sunt cinci centre de evaluare ambulatorie pentru pacienţii COVID.

Alte articole:   Virgil Popa: 5 blocuri din cartierul Electroprecizia și Biblioteca Municipală vor fi reabilitate energetic   

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.