blog-logo

Investiția numărul 1 a Brașovului în infrastructură sportivă, blocată de primarul Coliban și USR în 2021 printr-o minciună!

Investiția numărul 1 a Brașovului în infrastructură sportivă, blocată de primarul Coliban și USR în 2021 printr-o minciună!

Într-un articol anteror, în care prezentam marile „realizări” din sport ale primarului Coliban, în încheiere, am promis că vom reveni și vă vom prezenta cum acesta și consilierii locali USR au blocat, în 2021, un important proiect de infrastructură sportivă în municipiul Brașov, în care s-au investit bani publici de la bugetul local!

De fapt, era vorba și este, în continuare, de investiția numărul 1 în infrastructura sportivă (valoare de 57.955.000 lei), pe care municipalitatea și-a propus s-o realizeze.

Studiul de fezabilitate a fost plătit, dar Coliban a „tăiat” proiectul

O investiție în care s-a făcut primul pas: studiul de fezabilitate al proiectului. Studiu care a fost plătit, bineînțeles, din bani publici, din banii brașovenilor. Apoi, a urmat blocajul. Cum s-a întâmplat?

Simplu: susținut de consilierii USR, primarul Coliban a tăiat, pur și simplu, proiectul minicomplexului sportiv din parcul Tractorul de pe lista de investiții a Primăriei, atunci când s-a stabilit bugetul municipiului Brașov pentru anul 2021!

A fost invocat un fals motiv, care a stat la baza acestei decizii de partid. Faptul că zona verde din Parcul Sportiv Brașov, așa cum e denumit parcul dintre Gara Centrală și fosta platformă Tractorul, ar fi afectată și redusă ca suprafață prin ridicarea bazei sportive și că s-ar tăia copacii.

Total fals, minciună! Aceasta pentru că obiectivul „Minicomplex Sportiv Brașov” (patinoar + bazin de înot) urma să fie construit exact acolo unde acum sunt amplasate terenul de minifotbal și pista de role (patinaj viteză). Acestea două ar fi reamenajate, sub o formă modernizată, într-o altă locație, în acest sens existând variante. Deci, nu vor dispărea!

Alte articole:   Directorul lui Coliban de la CSM Corona recunoaște că a ajuns șef fiind membru USR. Și vrea drept la replică

O singură piscină publică deschisă în municipiul Brașov

În prezent, în municipiul Brașov există o singură piscină publică, accesibilă tuturor brașovenilor și cunoscută de toată lumea: Bazinul Olimpic de Înot de la Sala Sporturilor. Este folosită, la tarife suportabile, atât de copiii începători și de practicanții natației de performanță, cât și de înotătorii amatori, de toate vârstele.

Piscina Complexului Agrement, de sub Tâmpa, e închisă de ani de zile de Consiliul Județean și va fi transformată în… bibliotecă publică, așa cum s-a discutat în ultima vreme. Ștrandurile publice de pe vremuri, de la Dârste, din Noua, CIBO (Bartolomeu) sau baia publică din spatele Colegiului Șaguna sunt rămase în istorie, din păcate.

Da, în Brașov mai funcționează complexul acvatic de la începutul Bulevardului Griviței și vreo câteva piscine private, de mici dimensiuni, însă nu orice brașovean își permite să meargă și să înoate acolo, singur, cu familia sau cu prietenii, cunoscute fiind tarifele exagerat de ridicate, în unele cazuri. Ne referim inclusiv la cele din cadrul hotelurilor din oraș și Poiana Brașov, destinate în primul rând turiștilor.

Al 2-lea bazin pentru copii, înotători de performanță și amatori

În acest context, prin ridicarea bazinului de înot cu dimensiuni semiolimpice, s-ar crea o alternativă importantă pentru cluburile de înot și de polo din Brașov și pentru studenții Universității Transivania, ca să-și desfășoare activitatea sportivă (antrenamente și competiții, respectiv cursuri și examene), iar pentru cetățenii orașului un loc unde să înoate în condiții optime, de plăcere și pentru întreținerea sănătății.

Alte articole:   Haos total în Primăria condusă de Coliban. Funcționarii nu mai știu cine are drept de semnătură în locul lui

Al doilea bazin al Brașovului ar lua presiunea de pe cel existent, supraaglomerat, supraîncărcat când activitatea se desfășoară normal, excepție făcând această perioadă de pandemie, când totul se organizează în condiții speciale, conform procedurilor și regulamentelor în vigoare privind combaterea COVID-19.

Brașovenii vor să înoate, dar nu au unde

Culmea! Vara trecută, conform unui studiu făcut la nivelul municipiului și plătit prin Agenția Metropolitană la comanda primarului, peste 86% dintre brașovenii chestionaţi au răspuns că şi-ar dori să înoate, dacă ar exista condiţii pentru practicarea acestui sport, în condiţiile în care doar 16% dintre cei întrebați au practicat înotul sau ştiu să înoate.

Cât despre afirmațiile primarului Coliban, că va discuta despre Agrement cu Consiliul Județean și cu proprietarii de piscine și bazine de înot, pentru „o regândire a modului şi timpilor de utilizare a bazinelor de înot existente în oraş, publice şi private”, nu ne convinge edilul userist. S-o lase mai moale.

Știm cu ce mari „specialiști” lucrează, ne-am minunat de desenele animate din strategia pentru sport a Brașovului pentru următorii ani, vedem hosul pe care l-a creat în fotbal și finanțarea, cu atribuire directă de la bugetul public al orașului, a unui club privat (al său, al consoartei și al prietenilor) de curling și, ulterior, de fotbal.

Că oamenii sunt nepricepuți ne-au demostrat-o, încă o dată, și cu patinoarul din Piața Sfântul Ioan, care, vorba unui mucalit, era, dar nu exista.

Competiții de hochei și patinaj de nivel înalt la Brașov

Al doilea patinoar este util pentru brașovenii iubitori și practicanți de patinaj și hochei, copii, tineri și adulți de toate vârstele, precum și pentru faptul că ar reprezenta o altă locație unde Brașovul poate să găzduiască competiții sportive în două discipline cu tradiție și performanțe pentru comunitatea noastră.

Alte articole:   Strada pe care a construit tovarășul primarului Coliban și al USR-iștilor e prima reparată din Brașov!

De exemplu, numai anul trecut, Corona Wolves a cucerit titlurile de campioană națională cu echipele de seniori și juniori, dar și Cupa României la hochei.

Cu două patinoare, unul lângă celălalt (Patinoarul Olimpic + viitorul patinoar, de dimensiuni mai mici), oportunitatea și posibilitatea de a organiza evenimente sportive superioare, ca anvergură și participare (sportivi, echipe, public etc.), celor obișnuite de până acum, acolo, în Parcul Sportiv din Tractorul, ar crește substanțial.

Astfel, la Brașov, tricolorul românesc ar rămâne sus și am putea să emitem pretenții, în competiția tot mai inegală cu investițiile maghiare din Covasna și Harghita, care înclină balanța într-acolo tot mai vertiginos.

NU RATAȚI!

Cum ALLEN COLIBAN A MINȚIT în campania electorală și cum carnetul de membru de partid (USR) te face „specialist” în sport la Brașov?

Directorul trimis de USR la Corona a dispărut în decembrie și a apărut, senin, după 3 săptămâni de absență. Cum și-a început programul de muncă?

ÎN CURÂND!

Doi „grei” din marile orașe, un primar și un președinte de Consiliu Județean au fost ARESTAȚI și CONDAMNAȚI PENAL definitiv pentru finanțările către FOTBAL și sport. „Rețeta” de finanțare a aplicat-o și Allen Coliban la Brașov. Ce urmează?

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.