blog-logo

Cum va fi vremea în ultima lună de iarnă. Prognoza ANM pentru 17 ianuarie – 14 februarie 2022

Cum va fi vremea în ultima lună de iarnă. Prognoza ANM pentru 17 ianuarie – 14 februarie 2022

Estimările meteorologilor anunță un debut rece al ultimei luni de iarnă. Precipitațiile care se anunță vor fi ușor deficitare în unele regiuni, cum ar fi cele vestice și nord-vestice, iar regimul pluviometric va fi unul normal.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității estimarea evoluției vremii pentru următoarea lună, mai exact perioada 17 ianuarie – 14 februarie.

Conform datelor din prognoză, vremea va fi mai apropiată de data din calendar decât până acum. Astfel, se anunță în general precipitații în media perioadei, iar valorile termice vor fi specifice sezonului rece în primele două săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește primele două săptămâni ale ultimei luni de iarnă, încadrate în această prognoză, acestea vor fi mai reci decât normalul perioadei.

Alte articole:   Marian Rasaliu: „Fermierii români au nevoie de toată susținerea, iar cetățenii trebuie să găsească în magazine cât mai multe produse românești și nu din import!”

Precipitațiile care se anunță vor fi ușor deficitare în unele regiuni, cum ar fi cele vestice și nord-vestice. În rest, regimul pluviometric va fi unul normal.

Prognoza pentru intervalul 17 ianuarie – 14 februarie 2022

Săptămâna 17 ianuarie – 24 ianuarie 2022

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și estice, dar fi ușor mai coborâte la munte, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

La capitolul precipitații, vorbim de un regim pluviometric care va fi deficitar în regiunile extracarpatice și în extremitatea de vest a țării, dar și în general excedentar la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă

Alte articole:   Bătrân blocat în trafic şi bătut fără milă pentru că ar fi condus prea încet

Săptămâna 24 ianuarie – 31 ianuarie 2022

Valorile termice medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acestă perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în zonele montane.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 31 ianuarie – 7 februarie 2022

În debutul lunii februarie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Alte articole:   Angajaţii din domeniul privat ar putea primi vouchere de vacanţă de la stat

Săptămâna 7 februarie – 14 februarie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte local.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate