blog-logo

Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Ce trebuie să știe părinții cu privire la imunizare

Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Ce trebuie să știe părinții cu privire la imunizare

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va începe în România după recepționarea dozelor de ser necesare, a anunțat joi seară Comitetul de Coordonare a Campaniei Naționale de Vaccinare (CNCAV).

Primele doze de vaccin anti-COVID pentru copiii de 5-11 ani sosesc în România în perioada 21-25 ianuarie, anunță Ministerul Sănătății.

În această perioadă va fi livrată de către producător prima tranșă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani. Este vorba despre 114. 000 de doze care vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru administrare la copiii din grupa de vârstă menționată.

CNCAV a anunțat deja că programarea în platformă se va putea face odată ce vaccinul va fi disponibil.

Alte articole:   Primăria Săcele vrea să cumpere autobuze electrice

Prezentarea la vaccinare se va putea face direct în centru, fără programare, sau cu programare prin platformă https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ și Call Center – 021 414 44 25.

Va exista și posibilitatea vaccinării la medicul de familie, informează G4media.ro.

La copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg). Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

CNCAV menționează că riscul de miocardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani este extrem de scăzut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12-17 ani. Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate la 8,7 milioane de doze administrate în SUA la această categorie de vârstă.

Alte articole:   Un liceu din Rupea împlinește 100 de ani. Ce evenimente sunt organizate cu această ocazie?

La băieți, după doza 1 nu a fost înregistrat niciun caz, iar după doza 2 au fost înregistrate 4,3 cazuri la 1 milion de doze administrate, rata bazală de miocardită în populația nevaccinată fiind de 0,2 – 1,9 cazuri la un milion de persoane în interval de 7 zile.

Ministerul Sănătății a publicat un document cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre vaccinurile împotriva COVID la copiii între 5 și 11 ani, autorii documentului fiind prof. univ. dr. Doina Anca Pleșca de la Departamentul de Pediatrie din Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București și dr. Anca Drăgănescu de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș” din București.

Alte articole:   Poșta Română va distribui voucherele sociale în valoare de 250 lei

Documentul poate fi consultat AICI.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.