blog-logo

publicitate

Vremea se răcește semnificativ, în următoarele zile. Se anunță până la -17 grade Celsius

Vremea se răcește semnificativ, în următoarele zile. Se anunță până la -17 grade Celsius

Vremea se răcește simțitor în această săptămână. Vor fi nopți, dar și zile geroase, anunță meteorologii, iar în depresiuni sunt aşteptate minime de până la minus 17 grade.

Elena Mateescu, directoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), anunță răcirea semnificativă a vremii pe parcursul acestei săptămâni, în care minimele vor ajunge la -10, -17 grade Celsius şi se vor înregistra mai multe zile consecutive.

„Ne așteptăm la o vreme în răcire de la o zi la alta. Dacă mâine (n.r.-luni) maximele la nivelul întregii țări se vor situa de la -2 până la 7 grade Celsius, de marți procesul de răcire va deveni mai intens. Vorbim de temperaturi în scădere, cu minime care care în drepesiuni să se situeze la -12 -13 și -3 în restul țării, în zona litoralului. Vor fi temperaturi negative în toată țara. E posibil ca miercuri și joi, pe parcursul nopților și dimineților să consemnăm cele mai scăzute valori ale temperaturilor minime de până în prezent din luna ianuarie, care în zonele depresionare e posibil să scadă la -15, -17 grade”, a spus șefa ANM, la Digi24.

Conform sursei citate, cel mai frig va fi în vestul, centrul și estul țării.

„Vorbim de primele zile geroase cu valori care să scadă sub -15 -17 grade Celsius, cu minime negative mai mult de 3 zile consecutive pe parcursul acestei săptămâni.”, a spus Mateescu.

Din weekend, se mai încălzește, însă minimele vor rămâne negative în majoritatea regiunilor. La începutul lunii februarie temperaturile scad din nou.

Alte articole:   Ministerul Sănătății susține că pastilele cu iod vor fi distribuite după încheierea campaniei de informare 

Vor mai fi perioade cu ninsori, dar și ploi, până la finalul lunii ianuarie și începutul lui februarie.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.