blog-logo

Ministrul Rafila: Vaccinarea nu va fi obligatorie în România

Ministrul Rafila: Vaccinarea nu va fi obligatorie în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat duminică, la Antena 3 că, din punctul său de vedere, vaccinarea nu va fi obligatorie în România.

 Rafilă a menţionat că nu este potrivită obligativitatea în ţara noastră şi a precizat că trebuie lucrat mai mult pe informarea cetăţenilor.

Ministrul Sănătății a spus că vaccinarea arată că are efect favorabil asupra persoanelor infectate cu noul coronavirus şi o recomandă mai ales persoanelor aflate în categorii de risc, cu patologii cornice.

„Aşa cum nu este documentat faptul, de exemplu, că arbidolul ar avea vreun efect, nu există niciun articol, unul în lume care să arate să arbidolul ar putea să aibă efect favorabil asupra infecţiei cu noul coronavirus, tot aşa există dovezi zi de zi pe care le am de la mine de la spital, de la celelalte spitale din România, care îmi arată că 9 din 10 persoane care sunt la terapie intensivă sau care decedează sunt nevaccinate. Atunci e clar că dacă 9 din 10 sunt grav sau mor e clar că vaccinul are un efect. Ăsta e lucru demonstrabil. Sunt şi foarte multe articole ştiinţifice în acest sens. Şi în mod evident, în această conjunctură eu recomand vaccinarea foarte serios, mai ales persoanelor care sunt din categoriile la risc. Adică ce categorii? Cele care ar putea să facă din cauza vârstei, din cauza altor boli pe care le au”, a spus Rafila.

Totodată, ministrul Sănătăţii a susţinut, răspunzând unei întrebări, că vaccinarea nu va fi obligatorie în România, din punctul său de vedere.

„Din punctul meu de vedere, nu va fi obligatorie. Eu nu cred că va fi un punct de vedere superior care să facă obligatorie vaccinarea în România, mai ales că oprirea transmiterii virusului în acest moment cu aceste vaccinuri, care sunt în momentul de faţă, este dificilă, dar această opţiune legată de vaccinare pentru a preveni sufocarea sistemului de sănătate şi pentru a preveni foarte multe decese (…) Vaccinarea eu o recomand cu tărie, însă apropo de obligativitate, obligativitatea nu cred că este potrivită, cel puţin în ţara noastră. Şi cred că trebuie să lucrăm mai mult pentru informare şi o să vedeţi deja în săptămâna care vine pachete de informaţii legate de vaccinare, care vor răspunde întrebărilor pe care oamenii le au”, a adăugat Rafila, potrivit Agerpres.

Ministrul spune că România a intrat în valul 5 al pandemiei COVID-19 și se află pe unul dintre cele mai rapide trenduri de creștere din Europa, fiind pe locul 2 sau 3.

Alte articole:   O nouă ediție a Festivalului Internațional de Muzică Cristian, în weekend

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.