blog-logo

Cinci centre de evaluare ambulatorie pentru pacienţii COVID, în judeţul Braşov

Cinci centre de evaluare ambulatorie pentru pacienţii COVID, în judeţul Braşov

Cinci centre de evaluare pentru pacienţii infectați cu SARS-CoV-2 sunt funcţionale, în judeţul Braşov. Aici pacienții COVID sunt tratați gratuit, fără bilet de trimitere, în ambulatoriu.

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a organizat miercuri o întâlnire de lucru cu managerii/ directorii medicali ai spitalelor din județ și conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, pentru a se analiza stadiul pregătirilor pentru iminentul val 5 al pademiei de COVID-19.

De asemenea, s-au discutat aspecte organizatorice privind centrele de evaluare ambulatorie pentru investigarea și tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Scopul acestor centre de evaluare, în număr de cinci, este de a se evita, pe cât posibil, supraaglomerarea secțiilor de spital.

Alte articole:   Tânăr drogat la volan, în Râșnov

Cele cinci centre sunt funcţionale la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Municipal Săcele, Spitalul Municipal Făgăraș și la Centrul Medical Maria Sânpetru

Numărul lor va crește în perioada următoare și va fi operaționalizat și un centru de evaluare cu program non-stop, la Spitalul Municipal Săcele.

Brașovul este printre foarte puținele județe din țară în care astfel de centre funcționează de mai mult timp.

Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.