blog-logo

publicitate

Vom ajunge pe autostradă la Braşov întâi dinspre Sibiu şi după aceea dinspre Bucureşti. În 2022 pe Sibiu-Făgăraş lucrurile sunt avansate

Vom ajunge pe autostradă la Braşov întâi dinspre Sibiu şi după aceea dinspre Bucureşti. În 2022 pe Sibiu-Făgăraş lucrurile sunt avansate

„Vom ajunge pe autostradă la Braşov întâi dinspre Sibiu şi după aceea dinspre Bucureşti. În 2022, pe Sibiu-Făgăraş lucrurile sunt avansate şi vom putea discuta despre etapele următoare, după care vom vorbi de Făgăraş-Braşov“, a declarat Sorin Grindeanu în cadrul unui interviu acordat Ziarului Financiar.

Practic, autostrada va ajunge la Braşov dinspre Sibiu, conectând astfel Braşovul la infrastructura Europei de Vest prin autostrăzile Sibiu-Făgăraş şi Făgăraş-Braşov. După aceea, autostrada se va lega de A3 Comarnic-Braşov.

A1 va fi conectată de A13 prin nodul rutier de la Boița

Autostrada Sibiu-Braşov va avea aproape 130 km şi are un cost estimat de 1,47 miliarde de euro fără TVA. Aceasta va deservi localităţile Sibiu, Tălmaciu, Avrig, Făgăraş, Codlea, Ghimbav – unde aeroportul este deja construit şi Braşov. Aceasta este parte din viitoarea autostradă A13 care va lega Sibiul nu doar de Braşov, ci şi de Bacău. A13 va fi conectată de A1 Piteşti-Sibiu printr-un nod rutier la Boiţa.

Alte articole:   FLORETĂ Corona Brașov, pe podium la Cupa Aramis

Loturile autostrăzii care leagă Sibiul de Brașov

În 28 decembrie 2021, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Scrioşteanu anunţa faptul că studiul de fezabilitate pentru proiectul Autostrada Sibiu- Făgăraş a fost avizat de către Consiliul Tehnico-Economic de Avizare al Ministerului Transporturilor. Traseul Autostrăzii Sibiu-Făgăraş porneşte din dreptul localităţii Boiţa şi se termină în apropierea municipiului Făgăraş. Traseul trece adiacent de localităţile Turnu Roşu, Sebesu de Jos, Racoviţa, Mârşa, Avrig, Porumbacu de Jos, Porumbacu de Sus, Sărata, Scoreiu, Carta, Arpaşu de Jos, localităţi ce aparţin judeţului Sibiu şi de localităţile Ucea de Jos – Ucea de Sus, Viştea de Jos, Vistea de Sus, Drăguş, Sâmbăta de Jos, Voila, Voivodeni, Dridif, Luţa, Hurez, municipiul Fagăraş şi Ileni, din judeţul Braşov, are lungimea de 68,05 km şi este împărţit în 4 tronsoane.

Alte articole:   ANM: Vremea se va răci semnificativ, în următoarea perioadă

În luna august a anului 2021 ministrul transporturilor de atunci, Cătălin Drulă, anunţa semnarea contractului dintre CNAIR şi proiectantul care va realiza completarea studiului de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru Autostrada Făgărăş-Braşov – care făcea parte din proiectul iniţial al A3 Autostrada Transilvania şi care a fost abandonat de ani de zile, scria Mediafax.

Comarnic – Brașov, peste 6 ani

Discuţia despre Sibiu-Braşov vine în condiţiile în care proiectul tehnic şi studiul de fezabilitate pentru autostrada Comarnic-Braşov, prin care Braşovul va fi conectat de Bucureşti prin autostradă, vor fi gata în circa şase ani.

„Acolo, atâta timp cât cel de dinainte a acceptat un caiet de sarcini în care vorbim de 30 de luni pentru SF şi 42 de luni pentru proiectare. SF plus proiectare înseamnă 6 ani. Un alt exemplu este Craiova-Lugoj – doar SF, licitaţie care a demarat la începutul anului şi s-a încheiat zilele trecute, pe SF, pe un caiet de sarcini, spui că vrei să faci în patru ani acel SF. Patru ani te ocupi de hârtii, importante, dar hârtii”, a spus Sorin Grindeanu în cadrul interviului acordat Ziarului Financiar.

Distribuie dacă îți place!
  1. Nea Sebi, cum te-au mintit aia pe tine, asa ne minti si tu pe noi.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.