blog-logo

publicitate

Amenzi de peste 100.000 de lei date de ITM Brașov în decembrie!

Amenzi de peste 100.000 de lei date de ITM Brașov în decembrie!

Pe parcursul lunii decembrie, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Securitate și Sănătate în Muncă au efectuat un număr de 64 de controale, dintre care 16 controale s-au efectuat împreună cu polițiștii din cadrul Secției 1, 2 și 4 Brașov, în vederea verificării modului în care angajatorii respectă măsurile impuse în perioada pandemiei, potrivit prevederilor Legii nr. 55 din 15 mai 2020 (privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19), cu modificările și completările ulterioare.

În urma acestor controale s-a constat că 22 de agenți economici au încălcat prevederile Legii nr. 55/2020, fapt pentru care s-au aplicat 24 sancțiuni contravenționale, din care 16 amenzi în valoare de 16.000 de lei și 8 avertismente.

Alte articole:   Controale în malluri, piețe și parcuri! Amenzi de peste 8.000 de lei

In principal, sancțiunile au fost acordate pentru:

– neasigurarea triajului epidemiologic

– permiterea accesului persoanelor care nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-COV 2, persoane ce nu au prezentat certificatul digital al U.E privind Covid 19

În afara acestor controale, având în vedere Strategia Nationala privind reducerea incidentei muncii nedeclarate, inspectorii de munca au realizat, în luna decembrie, un număr de 169 controale, fiind depistată 1 persoană care desfășura muncă nedeclarată pentru care angajatorul a fost sancționat cu avertisment scris, pentru primirea la muncă a persoanei fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii).

Alte articole:   Controale în malluri, piețe și parcuri! Amenzi de peste 8.000 de lei

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 173 controale, în urma cărora au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale (2 amenzi în valoare totală de 8.500 lei și 2 avertismente scrise).

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 37.500 lei.

Tot în luna decembrie, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat un număr de 87 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr de 35 angajatori cu amenzi în valoare de 38.500 lei si 22 de avertismente.

Alte articole:   Controale în malluri, piețe și parcuri! Amenzi de peste 8.000 de lei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.