blog-logo

Brașov, orașul unde apartamentele s-au scumpit cel mai mult în 2021

Brașov, orașul unde apartamentele s-au scumpit cel mai mult în 2021

Prețurile la apartamente au explodat anul trecut, la nivel național. Cele mai mari scumpiri s-au înregistrat în Brașov, iar la polul opus se află Timișoara.

În 2021, Brașovul a fost orașul în care s-au înregistrat cele mai mari creșteri de preț ale imobiliarelor, ajungând la peste 1.445 de euro metrul pătrat.

Potrivit specialiștilor, în 2021, prețurile apartametele noi sau vechi s-au scumpit în toate marile oraşe ale ţării, cu aproape 15%.

Cele mai semnificative majorări în 2021 s-au înregistrat în Brașov. Aici, un metru pătrat este evaluat la 1.445 de euro, cu 214 euro mai mult față de aceeași perioadă a anului 2020, informează digi24.ro.

Alte articole:   Brașovul, singurul oraș care se vrea cu pretenții din România, dar nu are colectare selectivă

Clujul este, orașul cu cele mai scumpe apartamente din țară. Sunt cu aproape 30 de procente mai scumpe decât în București.

 La Cluj prețul pe metrul pătrat al apartamentelor a atins un maxim istoric. Cele mai scumpe locuințe sunt în zona centrală. Cine vrea să își ia o locuință în zonă plătește astăzi cu mai bine de 200 de euro mai mult pe metru pătrat față de aceași perioadă a anului 2020.

În Timișoara, prețul apartamentelor a crescut cu doar 6 procente față de aceași perioadă a anului 2020. Este orașul cu cele mai mici scumpiri înregistrate la nivel național. Cel mai bine vândute sunt cele din nord.

Alte articole:   ANAR: Restricții în alimentarea cu apă în aproape 700 de localități, din cauza secetei 

În 2022 apartamentele vor fi cu 25 la sută mai scumpe

Din păcate, veștile se anunță tot mai proaste pentru cei care intenționează ca în 2022 să achiziționeze o casă. Din cauza creșterilor de preț la materialele de construcții se va scumpi și mai mult piața imobiliară.

Dezvoltatorii sunt de părere că prețurile vor continua să crească. Estimările arată că la finalul anului 2022 apartamentele vor fi cu 25 la sută mai scumpe.

„Deja au fost anunțate foarte multe scumpiri din nou pentru materialele de construcții, există și o criză pe piața forței de muncă care impactează destul de tare termenul de livrare și costul efectiv al unei construcții noi și atunci considerăm că sunt pertinente estimăruile noastre de 25 la sută, cel puțin”, a spus Ramona Ganea, dezvoltator imobiliar, la Digi24.

Cei mai mulți români caută acum apartamente și case noi, așa că acest segment înregistrează și cea mai mare creștere de prețuri.   

Alte articole:   Bonusurile oferite de cazinourile din Romania

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.