blog-logo

Anunț ANM! Cod galben de viscol și vânt

Anunț ANM! Cod galben de viscol și vânt

ANM a emis două avertizări Cod galben de viscol și intensificări ale vântului în zona montană a României. Cea de-a doua atenționare este valabilă pentru 22 de județe.

Viscolul și rafalele de vânt îți vor face apariția începând din noaptea aceasta, în nouă județe, aceasta fiind prima avertizare, care este valabilă până luni. PEntru această avertizare nu este vizat județul Brașov.

Potrivit meteorologilor, prima alertă meteo intră în vigoare duminică la ora 23.00 și expiră luni dimineață. Se anunță vânt intens Carpații Orientali, cu viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Cel de-al doilea cod galben care este de interes pentru brașoveni este valabil până marți, în 22 de județe.

Alte articole:   Calea ferată Predeal – Brașov. Contractul pentru studiul de fezabilitate, prelungit cu 10 luni 

Începând de luni dimineață va intra în vigoare un alt Cod galben, care va fi în vigoare până marți la ora 10.00.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de 70…80 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăși 90…120 km/h și temporar va ninge viscolit. Local în Transilvania, temporar, vor fi intensificări, cu viteze în general de 55…65 km/h. De asemenea, intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, se vor semnala local și în restul țării.

A doua atenționare vizează județele Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

Alte articole:   Accident pe strada Hărmanului, duminică noapte

Foto: Arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.