blog-logo

Compania Apa cheltuie aproape 220.000 de euro pentru contoare inteligente

Compania Apa cheltuie aproape 220.000 de euro pentru contoare inteligente

Compania Apa Brașov a scos la licitație achiziția de contoare inteligente de apă rece, cu diametrul nominal de 15 până la 80 mm.

Durata contractului este de 12 luni. Valoarea totală estimată este de 1.993.065 de lei plus TVA. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 ianuarie 2022, ora 15.00.

Contoarele inteligente permit citirea de la distanță (radio) a consumului proprietarilor, care nu mai trebuie să fie acasă sau să se chinuie să intre în boxe sau beciuri pentru acest lucru. Un alt avantaj, în cazul condominiilor, este acela că citirea se face simultan, nu mai apar de erori de citire individuală.

Alte articole:   Accident, în Brașov. Un motociclist a fost rănit

De asemenea, corelarea cât mai apropiată a totalului consumurilor individuale de apă rece cu cel înregistrat de contorul de la scara blocului, va aduce un cost real al apei consumate de o familie într-o lună.

Montarea unui contor cu citire radio va da posibilitatea administraţiei condominiului să anunţe proprietarul în cazul în care se înregistrează consumuri anormale, fie din cauza pierderilor de apă din apartament sau din altă cauză, astfel încât să se evite risipa de apă şi factura să nu mai fie încărcată nejustificat.

Fiind sigilate, se elimină astfel și riscul fraudelor.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.