blog-logo

Cadou de sărbători pentru tinerii din Codlea: peste 260 de loturi pentru construirea de case

Cadou de sărbători pentru tinerii din Codlea: peste 260 de loturi pentru construirea de case

Primarul municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu (PSD), le mulțumește consilierilor locali PSD, ALDE, PRO ROMÂNIA, USR și PNL, care au înțeles și susținut astăzi propunerea edilului pentru dezvoltarea comunității.

Este vorba despre atribuirea, în viitorul apropiat, a minimum 260 de loturi de teren, cu o suprafață de 200 mp fiecare, pentru construirea de locuințe în zona numită „Groapa Calului”.

„Încă din perioada când eram viceprimar unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus a fost să identific modalitățile prin care putem determina tinerii din localitatea noastră să rămână acasă, pentru a-și construi un viitor aici. Este evident că piața imobiliară cântărește enorm în decizia unora de a se muta din Codlea. Pentru că îmi doresc din suflet să putem oferi o alternativă viabilă, în care tot mai mulți dintre codleni să-și dorească să trăiască «acasă», am propus colegilor din Consiliul Local aprobarea întocmirii unui PUZ (plan de urbanism zonal) pentru terenul din Groapa Calului”, a precizat primarul Cîmpeanu.

Alte articole:   Reorganizare la PMP Brașov. „No, hai!”, pe mâna vechilor pediști

Conform PUG (Planul Urbanistic General), terenul din Groapa Calului are funcțiunea de locuire. Prin PUZ (planul de urbanism zonal) se vor dezvolta noi funcțiuni compatibile cu funcțiunea de bază. Astfel, se va propune prin PUZ parcelarea de loturi destinate construirii de locuințe pentru tinerii din localitate, minimum 260 de parcele cu suprafața de 300 mp.

„În acest fel, municipalitatea intenționează să ofere un sprijin tinerilor din localitate, conform Legii 15/2003, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să părăsească urbea natală. Mai mult decât atât, prin PUZ se vor crea și funcțiuni socio-educative, medicale, recreative și comerciale, dezvoltând practic un cartier activ și nu doar un «cartier dormitor». Tinerii și nu numai ei vor putea beneficia de o grădiniță, un dispensar, o sală de sport, teren de sport, spații comerciale situate la parterul locuințelor colective de mici dimensiuni, care vor crea zona tampon dintre locuințele colective și cele individuale”, a mai menționat primarul municipiului Codlea .

Alte articole:   Gheorghe Ialomițianu, despre activitatea lui Allen Coliban și despre o eventuală susținere a acestuia la un nou mandat

Prin realizarea acestui PUZ, un teren de 59 ha situat într-o zonă pitorească, fără reglementări urbanistice, va deveni un cartier modern, aerisit, cu trame stradale generoase, cu locuri de parcare dimensionate corespunzător, cu spații de joacă, parcuri și alte funcțiuni atractive. Prin tema de proiectare se vor detalia toate aceste funcțiuni.

Important de reținut este că, prin implementarea acestui proiect se va putea rezolva una din cele mai spinoase probleme cu care ne confruntăm: problema terenurilor destinate construirii de locuințe pentru tineri”, a concluzionat Mihai Cîmpeanu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.